Lliurament dels premis de les olimpíades de Biologia i de Geologia

Dimecres 10 d¡abril tingué lloc a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot de la Universitat de València, l’acte de lliurament de premis de la XVI Olimpíada de Biologia i de la X Olimpíada de Geologia. La Universitat de València concedí als guanyadors una ajuda per a l’estudi per valor de 1.000 euros.

11 de d’abril de 2019

Imatg de l'Aulari Interfacultatiu, on es troba la sala Darwin.
Imatg de l'Aulari Interfacultatiu, on es troba la sala Darwin.

Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que l’estudiant/a guanyador/a s’haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau, en un centre propi de la Universitat de València.

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XVI Olimpíada de Biologia i la X Olimpíada de Geologia amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

En aquesta setzena edició de l’Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi van participar 245 estudiants de biologia de segon de batxillerat de centres públics i privats.

L’examen es va realitzar el dia 15 de febrer simultàniament a les tres seus provincials: Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I i Universitat de València (Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot). En total, hi van participar més de 450 estudiants.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Biologia de València són els següents:

Marcos Chova García, de l’IES Maria Enríquez (Gandia); María Pérez Millet, del Colegio San Vicente Ferrer – PP. Dominicos (València); Michel Muñoz Álvarez, del CEU San Pablo (Moncada); Rubén Badal Górriz, de l’IES Camp de Morvedre (Sagunt); Sara Pérez Martí, de l’IES María Enriquez (Gandia); Marlon Ortiz Arias, de l’IES Camp de Morvedre (Sagunt); Julia Miñana Olivares, l’IES Maria Enríquez (Gandia); Daniel Sergio Marín Pérez, del Colegio Nuestra Señora del Pilar (València); María Yáñez Hernández, de l’IES San Antonio de Benageber (San Antonio de Benageber) i Juan Fernández Revuelta, del Colegio San Antonio Abad – Salesianos (València)

A més, Marcos Chova García, María Pérez Millet i Michel Muñoz Álvarez van participar com a representants de la Comunitat Valenciana en la XIV Olimpíada Espanyola de Biologia, que va tenir lloc a Palma de Mallorca, del 28 al 31 de març. Michel Muñoz Álvarez, va obtenir la medalla de plata en aquesta fase i per tant participarà en la fase iberoamericana de l’Olimpíada de Biologia que es realitzarà a la ciutat de Cochabamba (Bolívia) en el mes de setembre.

Així mateix, es va celebrar a la Facultat de Biologia la dècima edició de l’Olimpíada de Geologia. S’hi van presentar 159 estudiants de primer i segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València.

L’examen es va realitzar el passat 25 de gener a la sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot i a l’aula Seminari de Geologia i la prova pràctica es va realitzar als laboratoris de la facultat de Ciències Biològiques.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Geologia són els següents:

Ramón Margarit Tornero, de l’IES Camp de Morvedre (Port de Sagunt); Óscar Hernández García, de l’IES Camp de Morvedre (Port de Sagunt); María Sáez Díaz, de l’IES Benicalap (València) i Azahara Rodríguez Sánchez, de l’IES Carles Salvador (Aldaia).
A més, els estudiants Adrián Ordóñez Sanmartín, Neus Gómera Romera, Pablo Díaz Martínez i Anna Muñoz Murgui rebran una menció especial pels seus excel·lents resultats.

Els quatre primers classificats de la nostra fase local van participar com a representants de la Comunitat Valenciana en la X Olimpíada Espanyola de Geologia que va tenir lloc a l’IES Universidad Laboral de Càceres (Càceres), del 5 al 7 d’abril. L’Estudiant Ramón Margarit Tornero va obtenir la medalla d’or en aquesta fase i per aquest motiu participarà en l’Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra que es farà a la ciutat de Daegu (República de Corea) del 26 d’agost al 3 de setembre.

L’acte estiguépresidit per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, i estigueren presents Carmen Baño, degana de la Facultat de Ciències Biològiques; Benjamí Pérez, representant del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana; Miguel V. Pardo, coordinador de l’Olimpíada de Geologia; i M. José Lorente, coordinadora de l’Olimpíada de Biologia i delegada per a la Incorporació a la Universitat.

Altres Notícies