Lliurats els premis de la fase local de les XXVIII Olimpíades de Física

  • 2 de març de 2017
 
Olimpíades de Física

Sara Cebellán Debón, Rafah Hajjar Muñoz, Vicent Roig Requena, Alberto Fernández Hernández, Félix Moreno Peñarrubia, Jiahui Zhuo Zhuo i Francisco J. Marañón González són les persones guardonades a la fase local de les XXVIII Olimpíades de Física. L’esdeveniment ha sigut organitzat per la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat–, així com la Universitat Politècnica.

Els premis inclouen, entre altres, la matrícula gratuïta del primer curs en la Universitat de València. A més, l’estudiantat guardonat pot estendre la seua participació a la fase nacional de les XXVIII Olimpíades de Física, que tindrà lloc a Girona del 31 març al 3 d’abril.

Els guardons van ser lliurats per la vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez; l’organitzador de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) de la Universitat Politècnica, José Más; la degana de la Facultat de Física, Soledad Gandia; la presidenta del grup local de la Real Societat Espanyola de Física, Ana Cros; i el comité local organitzador de l’Olimpíada de Física d’ambdues universitats, composat per Chantal Ferrer (UV), Fernando Tena (UV) i Juan Carlos Carrión (UPV), i una representació del professorat del curs.

L’Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en què participa l’estudiantat de nombrosos països d’arreu del món i que és organitzada per la Real Societat Espanyola de Física en la seua fase nacional, sense la participació del Ministeri d’Educació. Segons la Facultat de Física, aquest no ha firmat l’acord per a financiar la competició, de la qual depén la participació espanyola en la fase iberoamericana de l’Olimpíada. Aquesta, enguany es realitza a Colòmbia, el mes de setembre, mentre que la primera Olimpíada Europea (I EUPhO Tartu), té lloc a Estònia entre el 20 i el 24 de maig. La XLVIII convocatòria internacional (Yogyakarta, Indonèsia) es realitzarà entre el 16 i el 24 juliol.

La fase local d’aquesta competició de caràcter internacional va tindre lloc el passat 23 de febrer i va consistir en una prova escrita en la qual l’estudiantat havia de resoldre una sèrie de problemes i exercicis de Física. Les persones van ser preseleccionades en una prova preliminar celebrada l’octubre passat a la qual van participar 80 persones que reberen un curs de física de més de 70 hores impartit per docents de les dues universitats.

Bases de la Olimpiada de Física:

http://ir.uv.es/U0EfiYV

Més informació:

http://ir.uv.es/q62URat

http://ir.uv.es/wv6RG4b