LOCSUS torna de la Universitat d'estiu de Rancagua de Xile amb perspectives de col·laboració internacional

  • 24 de gener de 2023
 
Imagen de la noticia

Membres del grup de l’IIDL van participar en la Universitat d'estiu de Rancagua 2023 i es van reunir amb diferents càrrecs institucionals xilens.

Els membres del Grup d'Investigació sobre Sostenibilitat Local (LOCSUS) de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), Adrián Ferrandis i José Vicente Sánchez, van participar en les jornades de la Universitat Internacional de Rancagua (UNIR) d'estiu de 2023, celebrades del 16 al 21 de gener en Rancagua (Xile). Acompanyats com a representants institucionals d'Ester Alba, Vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València (UV), van protagonitzar diverses trobades amb institucions xilenes, generant bones perspectives d'aliança i col·laboració futura.

L'objectiu prioritari de les jornades era crear un espai de trobada ciutadana post-pandèmia en el qual sensibilitzar sobre els principis del govern obert per a la nova forma de governança local. La cerimònia inaugural va comptar amb l'assistència de l'alcalde de la Municipalitat de Rancagua, Juan Ramón Godoy; el Governador de la Regió d'O’Higgins, Pablo Silva; i el Vicerector Acadèmic de la Universitat d'O'Higgins, Marcello Visconti.

Amb l'eslògan “Co-creant des de la diversitat”, la trobada va potenciar el debat sobre qüestions vinculades al govern obert, com el gènere, la participació ciutadana, la justícia, les noves tecnologies o la governança ambiental; totes elles qüestions prioritàries en les línies d'investigació de LOCSUS. En concret, Adrián Ferrandis i José Vicente Sánchez van impartir les xarres "Governança Territorial en l'escala local: Iniciatives Innovadores" i "Mobilització Social i Polítiques Públiques Territorials: Experiències d'Èxit", respectivament. També Ester Alba va participar en les jornades amb una conferència sobre “Polítiques culturals universitàries”.

Reunions institucionals

“Ha sigut una experiència molt enriquidora que esperem que es consolide amb acords i convenis de col·laboració mútua”, ha declarat Adrián Ferrandis, coordinador de LOCSUS. El grup va mantindre diferents reunions amb l'objectiu d'identificar aliances de treball conjunt en matèria de transferència i innovació, així com de cooperació internacional, amb organismes de l'administració pública xilena. Destaquen les reunions amb Pablo Silva i Juan Ramón Godoy, a més d'amb el Ministre d'Agricultura, Esteban Valenzuela. A nivell universitari, van participar en una trobada amb el Vicerector Marcello Visconti i la Directora d'Internacionalització de la Universitat d'O'Higgins, Carla Gutiérrez.

 

Fotos:

  • Los miembros de LOCSUS Adrián Ferrandis y José Vicente Sánchez, junto a la Vicerrectora de Cultura y Sociedad de la UV, Ester Alba, y Marcello Visconti (derecha), Vicerrector académico de la Universidad de O'higgins.
  • Ferrandis durante su conferencia en la UNIR de verano 2023.
  • Miembros de LOCSUS y Ester Alba hablando con el ministro de Agricultura de Chile, Esteban Valenzuela.
  • Mesa de diálogo con el gobernador regional de O'Higgins, Pablo Silva, en la silla central, junto a otros cargos y técnicas del Ayto. de Rancagua.
Imatges:

Arxivat en: