Manuela Carmena inaugura dilluns la 39 edició de la Universitat d’Estiu de Gandia

  • UVGandia
  • 15 de juliol de 2022
 
Imagen de la noticia

El jardí de la Casa de la Marquesa acollirà el proper dilluns 18 de juliol l’acte inaugural de la 39 Universitat d’Estiu de Gandia que es desenvoluparà a la ciutat durant tota la setmana sota el lema “En la cruïlla de l’avenir”.

La 39 edició de la Universitat d’Estiu arranca dilluns a Gandia i, recuperant el format anterior a la pandèmia, l’acte inaugural tindrà lloc al Jardí de la Casa de la Marquesa a les 20h. Enguany, l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural serà Manuela Carmena, jurista i alcaldessa de Madrid entre 2015 i 2018. Carmena ha estat defensora dels obrers i detinguts durant la dictadura de Francisco Franco i cofundadora del despatx laboralista en el qual es va produir la matança d'Atocha de 1977. Carmena, que va abandonar les files del PCE, va començar a exercir en la carrera judicial el gener de 1981. Recentment ha publicat "A los que vienen", el seu últim llibre després de deixar l'alcaldia de Madrid. Una reflexió al voltant de la societat que vol deixar a les generacions futures i de la que ens parlarà a Gandia. 

Abans de la conferència inaugural tindrà lloc l’acte institucional d’obertura de l’edició que enguany estarà presidit pel President de les Corts, Enric Morera, qui estarà acompanyat per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la vicerectora de cultura de la Universitat de València, Ester Alba. A més, a l’acte assistiran  representants del consell de govern de la Universitat, del consistori municipal, alcaldes i alcaldesses de la comarca i de la societat civil. L’acte inaugural serà un acte obert a la ciutadania i d’accés lliure.

Una edició presencial

La part acadèmica de la 39 Universitat d’Estiu s’iniciarà el mateix dilluns a les nou del matí. Aquesta edició inclou 13 seminaris de temàtica variada i en modalitat presencial i que, en aquestos moments, compten amb una matrícula de vora 350 persones. L’oferta de seminaris busca donar visibilitat al moment de tensió que vivim i on s’abordaran temes com el canvi climàtic, el conflicte amb Ucraïna, les noves formes de governança, la igualtat, la despoblació o l’economia feminista. A més, enguany s’inclouen tres seminaris de caràcter més cultural un d’ells coordinat per Paco Roca, dibuixant de còmics. Mentre, els altres dos estaran dedicats a l’any Berlanga coordinat per Rosanna Pastor i un segon sobre literatura que inclourà un taller pràctic sobre escriptura creativa.

A més, la programació inclou una oferta de conferències sota al format “Converses amb” que tindran lloc a les 19h a la Casa de la Marquesa i estaran protagonitzades per Helena Maleno, Octavio Salazar, Rafa Lahuerta i Ferran Torrent, i Amarna Miler.

A més, a les 21.30h al jardí de la Marquesa serà el moment de la música amb Holistiks, Magalí Saré i Manel Fortià, El Diluvi i Spanish Brass.

Totes les activitats obertes, tant les de les vesprades com les nocturnes, tenen un caràcter gratuït i no requereixen reserva prèvia.