María Jesús Sanz, presidenta d’EPHAR

María Jesús Sanz Ferrando, catedràtica de Farmacologia de la Universitat de València, és la nova presidenta electa de la Federació de Societats Farmacològiques Europees (EPHAR)

4 de de juliol de 2022

El darrer 27 de juny va tindre lloc a Atenes la reunió d’EPHAR per a l’elecció dels nous membres del Comitè Executiu. La professora i catedràtica de la UV,m M. Jesús Sanz, membre de la Societat Espanyola de Farmacologia i presidenta de la mateixa entre el 2014 i el 2019, va estar elegida com a membre d’aquest comitè i nomenada presidenta electa d’EPHAR.

La principal funció del comitè d’EPHAR va a estar centrada en la difusió de la Farmacologia a Europa, establint el dia Europeu de la Farmacologia, potenciant l’atracció dels joves cap a aquesta àrea científica mitjançant diverses activitats incloent Escoles d’Estiu centrades en temes específics i en incrementar el reconeixement de les activitats dels farmacòlegs europeus mitjançant ajudes i premis als treballs científics. També, dins de l’espai comú europeu, EPHAR potenciarà el Certificat com Farmacòleg Europeu com una acreditació dels coneixements en Farmacologia que siga reconegut en tots els països europeus.

El Comitè Executiu d’EPHAR el formen membres electes que pertanyen a les societats de Farmacologia de diferents països europeus.

María Jesús Sanz

Compta amb més de 30 anys d’experiència docent i investigadora. Ha realitzat nombroses estades en diferents centres de Recerca estrangers: NHLI, Imperial College, Londres, RU (3 anys i 2 mesos); Immunology Science Research Group, University of Calgary, Calgary, Canadà (1 any i 9 mesos). La seua activitat investigadora se centra en l’estudi dels processos inflamatoris, mediadors, les interacciones leucòcit-endoteli i la infiltració leucocitària en diverses patologies. Destaquen les seues recerques orientades a l’estudi de la inflamació vascular principalment en menopausa, EPOC, arterosclerosi i patologies cardiometabòliques, així com en el camp de la inmunofarmacologia. Els resultats de les seues recerques s'han plasmat en quasi un centenar d'articles en prestigioses revistes mèdiques.