En marxa el programa ‘Sensibilització en economia social i cooperativisme’

  • 26 d’abril de 2017
 
Jornades Sensibilitzacio en Economia Social i Cooperativisme

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb la col·laboració de Caixa Popular, ha organitzat aquest seminari que se celebra en Almussafes (25 d'abril), Carcaixent (16 de maig) i Riba-roja de Túria (30 de maig). L'objectiu és analitzar els beneficis que aporten les cooperatives en l'àmbit local i les possibilitats d'ocupació que generen. La primera jornada s'ha celebrat aquest dimarts en Almussafes.

El professor Jesús Olavarría Iglesia (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP) és el coordinador d'aquest programa formatiu compost per tres jornades que tenen com a nucli comú analitzar els beneficis que aporta l'ús d'empreses socials perquè els ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, i també les diferents fórmules que aquests poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per a Empreses Socials, incentivar l'auto-ocupació o afavorir la inserció soci-laboral.

La primera jornada s'ha realitzat en el Centre Cultural d'Almussafes aquest dimarts 25 d'abril. A aquesta sessió li seguirà una altra a Carcaixent (16 de maig) i Riba-roja de Túria (30 de maig). En les tres sessions el programa està compost per una taula redona, que modera el professor Jesús Olavarría (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP), i on participen dos ponents de la Universitat de València. Els/as ponents són Gemma Fajardo García (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP), que centra el seu discurs en el tema de les empreses d'economia social i les seues característiques bàsiques; i Federico López Mora (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social), que intervindrà sobre la relació entre les empreses d'economia social i l’ocupació.
 
El coordinador del programa, Jesús Olavarría, ha explicat que aquestes jornades són gratuïtes i obertes a tot el públic en general: “estan destinades especialment a persones que estiguen pensant en muntar una empresa o als tècnics municipals d'ocupació, però en general poden resultar molt útils per a tots aquells interessats a conèixer el funcionament de les cooperatives i les empreses socials”. L'objectiu d'aquest simposi és posar en coneixement de la societat local els avantatges de les cooperatives i altres empreses contemplades en la Llei d'Economia Social doncs, segons Olavarría, “aquest tipus d'empreses semblen les més idònies per a prestar serveis locals, així com per a fomentar l'ocupació en el territori”.

Aquest cicle de conferències és el resultat del conveni marc de col·laboració signat en 2015 entre la Universitat de València i l'entitat Caixa Popular-Caixa Rural C.C.V., amb format Càtedra, amb l'objectiu d'establir un marc d'actuació per a la cooperació entre ambdues institucions en activitats de formació especialitzada, de recerca aplicada, i de formació universal a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.