Matemàtiques acull dilluns i dimarts les jornades de probabilitat VaDeProb

  • Gabinet de Premsa
  • 10 de desembre de 2021
 
Cartell de les jornades

La Facultat de Matemàtiques celebrarà els propers dilluns 13 i dimarts 14 la segona edició de les Jornades de Probabilitat VaDeProb! 2. Els protagonistes d'aquestes jornades són alumnes de tercer curs del grau en Matemàtiques que cursen l'assignatura de Probabilitat. Les activitats es realitzaran de 15 a 18 hores en el Saló de Graus de la facultat.

L’estudiantat s'organitza en grups la identitat dels quals està associada a una o un probabilista i matemàtic famós i també trien un tema relacionat amb la probabilitat que els resulte interessant. En la primera activitat del VaDeProb 2 cada grup presenta la vida, el context històric i les aportacions de l'avatar probabilístic triat.

En la segona activitat, la corresponent a les jornades del pròxim dilluns i dimarts, presentaran el tema relacionat amb la probabilitat que han triat. El contingut d'aquests temes és molt divers. Des dels més tradicionals com la paradoxa de Simpson, l'agulla de Buffon o el procés de Poisson a aquells relacionats amb altres disciplines com ara probabilitat i música, probabilitat i medi ambient, genètica i probabilitat, probabilitat en meteorologia, fins als més nous o diferents com el teorema dels micos infinits, la simulació Montecarlo i el canvi climàtic o la xarxa bayesiana per al diagnòstic automàtic.

L'organització de les jornades està a càrrec de les dues professores de l'assignatura de Probabilitat, Carmen Iñiguez i Carmen Armero, amb la col·laboració del Departament d'Estadística i IO i la Facultat de Ciències Matemàtiques.

Les jornades s’anomenen VaDeProb! en reconeixement a l’expressió valenciana Va de bo! amb què s'indica que s'inicia una partida en el joc de pilota valenciana. Les professores han agafat eixa expressió i l’han aplicat a la probabilitat.

Programa del dia 13 fent clic ací.

Programa del dia 14 fent clic ací.