Materials moleculars per a l'emmagatzemament i transformació de l'energia, en la XVI Jornada Científica de l’ICMol

  • 15 de desembre de 2016
 
XVI Jornada Científica ICMol

L'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València (ICMol) celebra aquest divendres la XVI Jornada Científica, una de les principals accions de divulgació que aquest centre de recerca excel·lent duu a terme amb periodicitat anual. La present edició gira entorn del disseny de molècules i materials per a l'emmagatzemament i la transformació de l'energia. Per a abordar el tema, la jornada compta amb la participació dels científics Frank Würthner, Jean Marie Tarascon i José Luis Serrano.

Un any més, l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València celebra la seua Jornada Científica, una acció de divulgació que reuneix en cada edició destacats investigadors i representants institucionals per a fer balanç sobre l'estat tant de la disciplina com de l'activitat del propi centre; i amb la finalitat de commemorar cada aniversari d'aquest institut creat en el 2000 i acreditat en 2015 com a Unitat d'Excel·lència ‘María de Maeztu’ pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

En aquesta ocasió, la jornada abordarà diferents aspectes de la recerca entorn del disseny de molècules i de materials per a l'emmagatzemament i transformació de l'energia, des dels cristalls líquids –materials moleculars de baix consum energètic, tan eficaços per a aplicacions òptiques– a les bateries de liti o a la fotosíntesi artificial, un camp de recerca de gran interès en l'actualitat per la seua relació amb la generació de combustibles a partir de l'energia solar.

Per a tal finalitat, la jornada comptarà amb la participació de tres destacats científics. El químic alemany Frank Würthner (Center for Nanosystems Chemistry & Institut für Organische Chemie-Univ. Wuerzburg, Alemanya), que rebrà en aquest acte el Premio Hispano-Alemán Elhuyar-Goldschmidt 2016 de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ); el químic francés Jean Marie Tarascon (College de France, Paris, França), Premio Hispano-Francés Catalán-Sabatier 2016 de la RSEQ, i el químic espanyol José Luis Serrano (Instituto de Nanociencia de Aragón (INA, Universidad de Zaragoza), Premio Aragón Investiga 2006 a l'excel·lència investigadora.

L'acte donarà començament a les 09:00h i serà inaugurat pel Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, el President de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE), Nazario Martín, el President de la RSEQ, Jesús Jiménez Barber, el President de la Real Sociedad Española de Física (RSEF), J. Adolfo de Azcárraga, i el Director de l’ICMol, Eugenio Coronado.

La jornada tindrà lloc en el Saló d'Actes dels Instituts de Recerca del Parc Científic de la Universitat de València (Campus Burjassot-Paterna).