Més de 2000 persones visiten l’Exposició d’Orquídies que enceta el mes dedicat a aquestes plantes al Botànic

  • Jardí Botànic
  • 7 de maig de 2019
 
Orquídies al Botànic
Detall d'exemplars d'orquídies en la 16a Exposició d'Orquídies del Botànic.

La 16a Exposició d’Orquídies, que organitza l’associació Orquidiòfils Valencians al Jardí Botànic de la Universitat de València, ha aconseguit atraure a més de 2000 persones durant el passat cap de setmana. Dues jornades amb exposició i venda d’exemplars, tallers, xarrades amb especialistes, activitats infantils i visites guiades per l’Estufa d’orquídies del Botànic. La mostra inaugura la programació de “Maig, mes de les orquídies” que inclou una xarrada amb l’especialista en orquídies valencianes Lluís Serra, un curs de cultiu d’orquídies i la celebració del Dia de la Fascinació per les Plantes.

La celebració d’aquesta ja tradicional trobada entre professionals, aficionats i visitants que aprofiten per endur-se una orquídia junt a un bon grapat de consells arriba a la 16a edició mantenint unes saludables xifres d’assistència. Més de 2.000 persones han visitat la mostra, organitzada per l'associació Orquidiòfils valencians, dedicada a la divulgació de la passió per les orquídies, i consoliden l’Exposició com la cita de primavera amb el públic interessat en gaudir i aprofundir en el coneixement d’aquesta família de plantes, una de les més grans que existeix. 

Per contribuir a donar resposta a aquest interès creixent per les orquídies, el Botànic de la Universitat, per segon any consecutiu, ha programat Maig, mes de les orquídies amb diverses activitats. Així, del 13 al 19 de maig, tindrà lloc el curs Cultiu d’orquídies, una formació adreçada a facilitar coneixements sobre cures, floració, multiplicació i tècniques de cultiu d’orquídies amb l’objectiu que tant aficionats com professionals aconseguisquen que les seues orquídies cresquen sanes i puguen florir espectacularment.

El 18 de maig, se celebrarà el Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes amb una jornada de portes obertes. Tot un dia, amb entrada lliure, per a deixar-se seduir per les més meravelloses propostes vegetals que arribaran de la mà d’una fira d’associacions fascinades per les plantes, de les visites guiades pels exemplars més singulars de les col·leccions del Jardí, i on les orquídies tindran un paper destacat, i per les propostes per al públic infantil. En definitiva, per aprendre i compartir la passió per les plantes.

Finalment, el 23 de maig, el botànic Lluís Serra impartirà la xarrada La nova guia d’orquídies de la Comunitat Valenciana en què repassarà l’evolució del coneixement sobre les orquídies valencianes en els últims 20 anys, des de la publicació de la primera guia fins a l’actualitat, i el paral·lelisme del seu seguiment amb  l’interés de naturalistes i el desenvolupament de la fotografia.

Les orquídies, sens dubte, són unes plantes que fascinen i captiven. Una família, la de les Orchidaceae, de les més grans que existeixen, amb més de 850 gèneres i 30.000 espècies conegudes, més tots els híbrids naturals o creats per les persones. Conèixer-les i gaudir-les aquest mes de maig és una ocasió que des del Jardí Botànic de la Universitat de València conviden a aprofitar. Aromes, colors i experiències compartides al voltant de plantes que deliten els sentits.