Més de 300 alumnes de la Universitat participen hui dissabte en la XI Fira de Salut en la plaça de la Verge

Estudiantat de Medicina de la Universitat ha organitzat l’onzena edició de la Fira de la Salut que se celebra hui dissabte 1 d’abril a la plaça de la Verge de València. La jornada, que es realitza des de les 9 fins a les 20 hores, se celebra amb motiu del Dia Mundial de la Salut. En l’encontre participaran més de 300 alumnes de diferents graus com ara Medicina, Odontologia, Farmàcia i Fisioteràpia, que es van inscriure en massa i van esgotar les places de participació en 10 minuts. La temàtica d'enguany és la depressió.

1 de d’abril de 2017

L'esdeveniment està organitzat per l’Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM) amb el suport i patrocini de la Universitat de València i del Col·legi Oficial de Metges de València. El creixent bon acolliment d'aquesta iniciativa no només respon a la comunitat universitària sinó que també participen de forma notable diferents associacions externes com ara Metges Sense Fronteres, el Col·legi Oficial de Metges de València, l'Institut Valencià d'Odontologia Especial, Latiendo Juntos i Creu Roja.

“Un dels propòsits d'aquest projecte és la cerca de formació i esperit crític com a base per a deconstruir la realitat de l'àmbit sanitari en la societat i ajudar a millorar-la’ explica la presidenta d’AVEM, Mª Isabel Garrido. Per la seua banda, el vicepresident d’AVEM, David Rodrigo, recorda que “després de més d'una dècada des dels seus començaments aquesta fira de la salut representa, alhora, una bona oportunitat perquè els estudiants puguen tindre contacte amb pacients en un context més còmode i distès, allunyat dels centres sanitaris i hospitalaris”.

La temàtica d’enguany és la depressió
Enguany la temàtica escollida per l'Organització Mundial de la Salut és la depressió, principal causa mundial de discapacitat, que afecta a persones de totes les edats, condicions socials i països. Per desestigmatitzar la depressió en la societat és necessari parlar d'ella, i per això l'OMS ha triat ‘Parlem de la depressió’ com a lema de campanya. De fet, parlar de sentiments amb una persona de confiança pot ser el primer pas per a curar-se.

Les persones que s’acosten a la jornada podran participar en desenes
d'activitats gratuïtes relacionades amb la salut.

Durant la jornada, estudiantat i professionals acostaran la salut a la població i impulsaran hàbits saludables. Les persones voluntàries seran distribuïdes en diferents carpes on abordaran temàtiques específiques i oferiran informació, consells i activitats. En les carpes es duran a terme iniciatives com ara tècniques de reanimació cardiopulmonar, exercicis per a persones majors, llengua de signes, exploració dermatològica, mesuraments de sucre i de tensió, el taller bucodental, proves oftalmològiques, tallers de sexualitat i prevenció d’ITS, d'alcoholisme o consum de drogues, entre altres. Una de les més destacables és l’‘Hospital d'ossets’, una iniciativa dirigida a menuts i menudes perquè es familiaritzen amb la medicina i els seus procediments i així que perden la por i la desconfiança.

L’any passat es van repartir centenars de revistes per a l'ocasió i es preveu que la participació vaja en augment i acudisquen a la fira, al llarg de la jornada, milers de persones.

Altres Notícies