El mes de gener Unisocietat acosta al territori conferències sobre gènere, física o dret del treball, entre altres

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 17 de gener de 2018
 
El mes de gener UNISOCIETAT acosta al territori conferències sobre gènere, física o dret del treball entre unes altres
El professor Emilio Barba (Microbiologia i Ecologia) va impartir una conferència dins del programa Unisocietat a l’Eliana el 8 de novembre passat.

El programa de conferències mensuals té com a objectiu complementar el curs acadèmic d’Unisocietat, a més és gratuït i obert a la resta de la ciutadania del municipi i el seu entorn. Aquest mes de gener les seus de Cullera, Paterna, Quart de Poblet, Massamagrell, l’Eliana, Gandia, Alzira i Ontinyent acullen ponències d’aquest cicle formatiu organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

La primera conferència mensual se celebra aquest dimecres dia 10 a Quart de Poblet (Horta Sud). La Casa de la Cultura acull La mesura del temps: el còmput del calendari, que impartirà el catedràtic Bernardo Gómez (Didàctica de la Matemàtica).

La Casa de la Cultura d’Alzira (Ribera Alta) rep el 16 de gener el professor Enrique Lanuza (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia), que abordarà les interaccions entre Sexe, drogues i neurones des del camp de la biologia.

El dimecres 17 de gener, al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l’Eliana (Camp de Túria), la catedràtica de Dret del Treball Belén Cardona analitzà la paradoxa actual dels treballadors pobres. El mateix dia, el degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Vicente Añó, oferí a Gandia (la Safor) la ponència La pràctica de l’activitat física en persones adultes.

El dijous 18 de gener el  Centre Cultural de Massamagrell rebrà el professor Luis Moya (Psicobiologia), que compartirà amb els i les presents reflexions sobre L’empatia: tendència natural humana?. 

El professor Roberto Pedrós (Física de la Terra i Termodinàmica) estarà al Centre Cultural de Caixa Ontinyent (Vall d'Albaida) el 25 de gener, on divulgarà per al públic assistent La física en pantalons vaquers. Aquest mateix dia, el Centre Social de Campament de Paterna albergarà la conferència L'accés de les dones als llocs directius: on estem i quins són els reptes?, a càrrec del professor Alejandro Escribá (Direcció d'empreses ‘Juan José Renau Piqueras’).

El dia 30 se celebrarà l’última conferència del mes de gener a Cullera (Ribera Baixa). La professora Dolores Gil (Psicologia Evolutiva i de l’Educació) tractarà La sexualitat de la dona en la dècada dels cinquanta: menopausa i altres anècdotes a l’Associació de Mestresses de Casa-Tyrius.

El cicle de conferències d’Unisocietat, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, està organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb els ajuntaments d’Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, l’Eliana, Gandia (sota la denominació d’Unimajors), Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena, i amb el recolzament financer de Caixa Popular (en nou seus), de Caixa Ontinyent (a la Vall d’Albaida) i del Banc Santander (a Gandia). La seua finalitat és complementar els cursos acadèmics del programa Unisocietat, integrat per més de mil cinc-cents estudiants matriculats durant el curs 2017-2018.