Mor Fernando Sapiña, divulgador científic i professor de la Facultat de Química

Fernando Sapiña, professor titular de Química Inorgànica de la Universitat de València i investigador de l’Institut de Ciència dels Materials (ICMUV), ha mort aquest dimarts 16 de gener. El també divulgador científic recentment treballava en la preparació i caracterització de materials per a barreres tèrmiques, materials multiferroics i nanomaterials. La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València convocarà els Premis Fernando Sapiña a la divulgació i comunicació científica en la seua memòria.

17 de de gener de 2018

La recerca de Fernando Sapiña estava centrada en el disseny de vies de síntesi de materials amb composició, microestructura i propietats controlades, així com a la seua caracterització. Ha treballat, entre d’altres temes, en magnetisme molecular, superconductorsd’alta temperatura crítica, materials magnetoresistius i materials per a barreres tèrmiques. En aquestes àrees, és autor o coautor de més de 90 articles d’investigació.

Fernando Sapiña era membre del Consell Assessor de la Càtedra de Divulgació de la Ciència-UCC+i de la Universitat de València, on dirigia les col·leccions Sense Fronteres, Sin Fronteras i Ciència entre lletres (Publicacions de la Universitat de València). A més, va publicar els llibres Un futur sostenible i El repte energètic, finalistes del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General els anys 2000 i 2004, respectivament, com a conseqüència de la seua preocupació pel canvi global i el desenvolupament sostenible.

Com a divulgador científic, Fernando Sapiña ha impartit nombroses xarrades, tallers i ha participat en activitats referides al canvi global, nanotecnologia i la relació entre cuina i ciència. Ha col·laborat amb la revista Mètode, on ha coordinat diversos monogràfics i tenia una secció fixa, La ciència a taula; i amb Acció Cultural del País Valencià, dins l’Espai Ciència.

Altres Notícies