Mor el filòleg i historiador Josep Massot, doctor ‘honoris causa’ de la Universitat de València el 2016

El filòleg i historiador català Josep Massot ha mort als 80 anys d’edat al monestir de Montserrat, on residia. Massot va ser investit com doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València el 2016. També havia rebut la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives (2018), i era Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2012).

26 de d’abril de 2022

Josep Massot, durant la investidura en la Universitat de València.
Josep Massot, durant la investidura en la Universitat de València.

La Universitat de València va investir-lo durant una cerimònia conjunta amb la sociòloga Saskia Sassen. La ‘laudatio’ de Josep Massot va ser llegida pel catedràtic de Filologia Catalana Vicent Simbor.

Josep Massot i Muntaner havia nascut a Palma de Mallorca el 1941. Era director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans i secretari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, així com responsable de publicacions de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes.

Llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, va dirigir les revistes ‘Serra d’Or’ i ‘Randa’. Fundador de la Societat Catalana de Llengua i Literatura i de la revista Llengua & Literatura, la seua àmplia obra abasta més de huitanta llibres que l’avalen com a estudiós humanista. A banda dels esmentats, havia rebut nombrosos reconeixements, com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Or del Consell de Mallorca.

Altres Notícies