Mor el músic Carles Santos, Medalla de la Universitat en 2015

  • 5 de desembre de 2017
 
Carles Santos.
Carles Santos.

El músic Carles Santos, Medalla de la Universitat en 2015, va morir aquest dilluns a Vinaròs, a l'edat de 77 anys. Santos va rebre la Medalla de la Universitat de València en 2015. La institució acadèmica també li va dedicar una àmplia exposició, on posava en valor totes les vessants d'aquest artista polifacètic.

Carles Santos, nascut a Vinaròs el 1940, era un músic de formació clàssica que des del 1978 es dedicava en exclusiva a la composició i interpretació de la seua obra. A més de la seua producció musical, té moltes obres teatrals en què introdueix diverses disciplines i era compositor resident en el Teatre Lliure.

Les seues obres han recorregut els festivals de tot Europa. També ha escrit per a grans esdeveniments, com els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona, en els quals també va intervenir el Cor de València, i posseeix nombrosos premis i guardons nacionals i internacionals.

En l'expedient per a la concessió de la Medalla es podia llegir: "És un artista integral que a la faceta de pianista ha sumat encertadament la d’altres àmbits artístics com el teatre, el cine o les arts plàstiques. I la fusió de tots aquests àmbits artístics dóna la seua original, multidisciplinària i extensa producció escènica”. El document afegia: “Durant els seus 53 anys d’activitat artística ininterrompuda, Carles Santos ha estat una constant dins el panorama musical europeu, i ha actuat en els festivals i auditoris més prestigiosos del món. Gràcies als seus espectacles, a més de la seua música, única i original, ha projectat cap al món tota la cultura valenciana: la nostra llengua, les nostres tradicions i la nostra iconografia”. 

Més informació:

Arxivat en: