La Nau acull un debat sobre la mobilitat sostenible inclòs en el programa Claustre Obert

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 d’octubre de 2019
 
Imagen de la noticia

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha oferit dilluns 14 d'octubre, una nova taula redona dins del programa Claustre Obert titulada ‘Mobilitat sostenible: patinets, cotxes i motos elèctrics, bicicletes i altres mitjans de transport canvien els usos socials i el paisatge urbà’. Aquesta conferència ha tingut lloc a les 19 hores a La Nau i l’organitzen conjuntament la Universitat de València i el diari Levante-EMV.

En la taula redona, moderada per Julio Monreal, periodista i director general de Relacions Institucionals d’Editorial Prensa Ibérica, hi han intervingut Joaquín Longares, delegat d'Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Mariano Silveyra, president de Cabify a Espanya, María José Broseta, presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de València, i Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació de València.

En el debat s'ha discutit sobre les noves mobilitats urbanes que, d'una manera o una altra, estan transformant les nostres ciutats tal com les coneixíem fins avui. Fenòmens com els polèmics patinets elèctrics, la generalització de l'ús de la bicicleta i les restriccions al tràfic privat seran qüestions que sorgiran al llarg de la taula rodona.

La programació continuarà al novembre, concretament el dilluns 11, amb una sessió dedicada al present i el futur dels drets dels animals. Al desembre, el dilluns 9, acabarà la programació de Claustre Obert amb l'anàlisi del futur de les pensions per part d'especialistes en la matèria.

Claustre Obert és un programa elaborat i dirigit conjuntament pels equips del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i el diari Levante-EMV, destinat a ser un espai de trobada i debat, amb vocació plural i oberta, que analitza la realitat social i econòmica a través d'un cicle de conferències que es fan un dilluns de cada mes des de gener d'aquest any.