La Nau acull un debat sobre les últimes investigacions en la història de les dones a l’Espanya del segle XX

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha acollit aquest dijous, dia 4 d'abril, un debat sobre les últimes investigacions en la història de les dones a l’Espanya del segle XX, a propòsit del llibre 'Mujeres, Dones, Mulleres, Emakumeak. Estudios sobre la Historia de las mujeres y del género'. El llibre, editat per les professores Teresa Ortega, Ana Aguado i Elena Hernández Sandoica en l'editorial Cátedra, mostra la innovació teòrica i metodològica i el desenvolupament aconseguit per la història contemporània de les dones al nostre país.

5 de d’abril de 2019

Mary Nash.
Mary Nash.

La taula redona va reunirElena Hernández, catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat Complutense de Madrid, Ana Aguado, catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de València, i Mary Nash, catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. El debat ha estat presentat per Luz Sanfeliu, professora titular d'Història de l'Educació de la Universitat de València.

El llibre aplega vint investigacions i assajos que arrepleguen algunes de les temàtiques sobre les quals en l'actualitat es reflexiona i es debat metodològicament en el territori historiogràfic de la història de les dones i del gènere: política, societat, educació, treball, emoció, subjectivitat, etc. Un lliure que, d'altra banda, ha sigut resultat de la voluntat compartida de manifestar acadèmicament el reconeixement a Mary Nash, una de les historiadores més representatives d'aquest llarg esforç de producció i institucionalització de la història de les dones a Espanya.

Altres Notícies