La Nau acull l’estrena en Espanya de la pel·lícula ‘PA-RA-DA’ amb el seu protagonista, el clown Miloud Oukili

  • 8 de juny de 2017
 
PA-RA-DA
PA-RA-DA

Aquest divendres, dia 9 de juny a les 19 hores, tindrà lloc a la La Nau la presentació de la pel·lícula PA-RA-DA amb l’assistència del protagonista d’aquesta història, el clown francoalgerià Miloud Oukili. El llargmetratge, que va tindre una acollida excel·lent en la seua presentació en el Festival de Venècia de 2008, suposa l’estrena del film a Espanya.

L’activitat, que començarà a les 19 hores, està organitzada conjuntament per la Plataforma per Russafa i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i s’emmarca dins del cicle ‘Cinema i Educació’, iniciat al barri de Russafa per aquesta associació. El llargmetratge, òpera prima de Marco Pontecorvo, fill del director de La battaglia di Algeri, que va tenir una acollida excel·lent en la seua presentació en el Festival de Venècia de 2008, suposa l’estrena del film a Espanya. 

La cinta narra l’aventura humana de Miloud Oukili que a principi dels anys 90 es va comprometre a salvar xiquets del carrer de Bucarest (els anomenats “boskettari”) de la seua destinació de droga i prostitució. L’odissea de Miloud comença quan decideix integrar-se en aquest grup, en contra de la postura burocràtica de les ONG, i crear una associació que permeta rescatar-los d’aquest món i educar-los en el clown de carrer. Una història aspra, autoritzada per a tots els públics, que culmina amb un triomf: la formació de ‘PA-RA-DA’, una companyia de circ amb una tasca que continua vigent. Al novembre de 1999, Miloud va rebre el premi UNICEF2000 pel seu compromís amb els menors. 

El film de Marco Pontecorvo és una mostra d’un tipus de cinema que concentra tota la seua força en el compromís social. En la projecció i en el col·loqui posterior intervindrà Mia Zemfir, una de les xiquetes romaneses rescatades per Miloud, i Daniel Gascó, crític de la Cartelera Turia, que presentarà l’acte.