El nombre d’articles de científiques de la Universitat augmenta un 13,34% en un any, segons el CWTS Leiden Ranking de rendiment investigador

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 4 de juliol de 2022
 
Campus de Tarongers de la Universitat de València.
Campus de Tarongers de la Universitat de València.

El CWTS Leiden Ranking mesura l’impacte i la col·laboració científica, la publicació d’accés obert i la diversitat de gènere a partir d’una classificació d’universitats seleccionades pel nombre de publicacions indexades en Web of Science, en un període de quatre anys. Segons l’actualització de juny, a escala espanyola, la Universitat de València (UV) és la quarta millor en el recompte complet i el fraccionat. En indicadors de gènere s’han mesurat 12.856 articles elaborats per dones, un 13,34% més que en 2021.

Els indicadors d’impacte científic en Leiden poden ser calculats utilitzant un mètode de recompte complet o un fraccionat. El primer atorga un pes complet d’un a cada publicació d’una universitat i el fraccionat pondera el pes de les publicacions segons el nombre de col·laboradors de la institució. Enguany, el nombre d’institucions ha augmentat fins a les 1.318, per 1.225 l’any 2021.

Per camps de coneixement, la institució és primera d’Espanya en Ciències Socials i Humanitats (recompte fraccionat), segona en la mateixa àrea en el recompte complet, i en aquest mateix apartat, tercera en ciències físiques i enginyeria.

Respecte a indicadors d’impacte científic, la UV ha incrementat el nombre d’articles i ha arribat a 13.029, per 11.827 en 2021. D’aquests, 265 se situen en el top de l’1% dels més citats (6 més que en l’edició anterior i 51 més que en 2020) i 1.681 articles (208 més que en 2021) estan entre el 10% més citat.

Amb aquestes dades, en el recompte complet la Universitat de València millora la seua posició a Europa i al món en nombre de publicacions. Així, al continent guanya set posicions i escala fins al lloc 78, mentre que a escala mundial es col·loca en la posició 225, sis millor que en 2021. Pel que fa al recompte fraccionat, la institució també guanya quatre posicions a Europa (del lloc 73 en 2021 al 69), i 5 al món (del 253 al 248).

Aquesta classificació està liderada a escala mundial per la Universitat de Harvard, l’acadèmia Xinesa de Ciències i la Shanghai Jiao Tong University. A Europa, les tres primeres classificades són Òxford, el College de Londres i Cambridge, mentre que a Espanya lideren el CWTS Leiden Ranking les universitats de Barcelona, la Complutense de Madrid, l’Autònoma de Barcelona i la de València.

 

Més informació:

CWTS Leiden Ranking: https://www.leidenranking.com/

 

Rànquing al Servei d’Anàlisi i Planificació de la UV: https://ir.uv.es/aXVnfU5