Nou impuls al plurilingüisme en la Universitat de València

  • Servei de Llengües i Política Lingüística
  • 19 de juliol de 2022
 
Carles Padilla, vicerector d'Internacionalització i Multilingüisme
Carles Padilla, vicerector d'Internacionalització i Multilingüisme

El Vicerectorat d'Internacionalització i Multilingüisme impulsarà la formació lingüística de l'estudiantat amb ajudes del 50% per a llengües estrangeres. Els cursos de valencià i els d'espanyol per a estrangers costaran entre 85 i 125 euros, segons la durada.

L'estudiantat de grau i postgrau de la Universitat de València que es matricule al Centre d'Idiomes de la institució gaudirà de preus especialment reduïts a partir del curs 2022-2023. El Vicerectorat d'Internacionalització i Multilingüisme, a través del Servei de Llengües, cobrirà el 50% del cost de la matrícula en els cursos de llengües estrangeres. Fins ara en cobria el 25%.

L'altra novetat és que se subvencionarà la matrícula de l’estudiantat als cursos de valencià, que costaran només 85 o 125 euros, segons si es tracta de cursos de 60 o de 90 hores. Les mateixes quantitats s'apliquen als cursos d'espanyol adreçats a alumnes internacionals que fan estades a la Universitat de València.

A més a més, el Servei de Llengües i Política Lingüística continuarà oferint de manera gratuïta cursos de valencià de 40 hores dels nivells A1 i A2 a alumnat procedent d’universitats internacionals i de la resta de l’estat, com també grups de conversa de diversos idiomes als centres d'aprenentatge de llengües de cada campus. Paral·lelament, el Servei de Llengües ha preparat uns nous fòrums en l'aula virtual per a facilitar els intercanvis en qualsevol idioma entre els membres de la comunitat universitària.

Amb aquestes mesures, la Universitat de València dona suport a l’estudiantat que desitja obtenir i acreditar competències lingüístiques en valencià, en castellà i en qualsevol llengua estrangera i nivell. El vicerector d'Internacionalització, Carles Padilla, s'ha mostrat convençut que es tracta d'una actuació estratègica per a facilitar l'increment del multilingüisme en la docència i la realització d'estades d'estudi en altres països.

"És un impuls potent" –ha declarat Carles Padilla– "que s'emmarca en una àmplia estratègia de foment del plurilingüisme. Volem que tot l'estudiantat i el personal de la UV tinga la possibilitat de millorar les seues competències lingüístiques i accedir, si vol, a les proves d'acreditació corresponents. Sumem esforços entre el Servei de Llengües i el Centre d'Idiomes, principalment, per a donar resposta a la gran demanda existent. Igualment, hem incrementat el pressupost per als cursos de llengua de l'estudiantat erasmus incoming, atès que la Universitat de València rebrà el curs vinent vora 3.000 estudiants de tot Europa".