Nou número de la revista Mètode Science Studies Journal

Metode Science Studies Journal presenta el seu nou volum, «Science: The genesis of ideas». La revista inclou articles sobre desertificació, evolució de les societats, el concepte de One Health i les relacions entre bellesa i natura.

22 de de març de 2023

Els articles dels monogràfics recollits en aquest nou número de Mètode Science Studies Journal tracten alguns dels problemes més urgents de l’actualitat, com els efectes del canvi climàtic en les zones àrides del planeta o la necessitat d’abordar els reptes de salut pública des d’un prisma multidisciplinari. Per a entendre les implicacions que té per a la salut i el medi ambient el món globalitzat, és necessari fer una ullada cap enrere i preguntar-nos com les societats han evolucionat fins a arribar on estem ara. A més, la ciència també ens mostra que la bellesa i l’art no són àmbits purament culturals, filosòfics o humanístics, sinó que camps com la biologia resulten essencials per determinar allò que es considera bell.

Els quatre monogràfics han estat coordinats pels professors Jaime Martínez Valderrama, Emilio Guirado i Fernando T. Maestre de la Universitat d'Alacant; Jaume Bertranpetit (Universitat Pompeu Fabra) i Juli Peretó (Universitat de València); Teresa L. Thompson (University of Dayton, EUA), i Raquel Ortells i Eduardo M. García-Roger, tots dos de la Universitat de València.

L’anuari compta amb la col·laboració de l’artista Enric Ruscadella que, amb la seua obra Isle of salt, il·lustra la portada. Així mateix, el volum inclou també les peces que han acompanyat els articles dels quatre monogràfics, obres d’artistes com Esteve Adam, Vicente Ortí, JARR i Gerardo Stübing, entre altres.

Mètode Science Studies Journal, editada pel Vicerectorat d'Investigació de la Universitat de València i dirigida pel professor Martí Domínguez, es pot consultar de manera íntegra enaccés obert. La publicacióestà inclosa en diversos índexs i bases de dades com JCR (ESCI), Scopus, Google Scholar, ERIH Plus i Latindex, entre altres.