El nou número de la revista ‘Pasajes’ analitza els Estats Units en l’era Trump

  • Gabinet de Premsa
  • 17 de març de 2018
 
Donald Trump.
Donald Trump.

‘Temps de desconcert: els Estats Units de Trump’, coordinat per Giulia Colaizzi, és el tema monogràfic del número 53 de la revista ‘Pasajes de pensamiento contemporáneo’. Conté articles de Slavoj Žižek, Carmen de la Guàrdia, Luis Marín Estudillo/Nicholas Spadaccini, Carme Manuel i Paula Rabinowitz que, amb diferents enfocaments, proporcionen un valuós material per a la reflexió sobre el que ara està ocorrent als Estats Units.

Aquest volum inclou també l’entrevista d’Andrea Inglese a la historiadora Savina Loriga, directora de la nova revista Passés Futurs, que gira al voltant de la qüestió del trauma i l’ús públic de la memòria. En la secció de temes diversos, Carlos Thiebaut escriu sobre el gaudi i la pena en els amics, Julián Marrades sobre el cos davant la màquina a propòsit de Günther Anders i Javier Ruiz Moscardó sobre el cinema com a model imaginari en la indústria cultural.

El número 53 de Pasajes es tanca amb les ressenyes de tres llibres, a càrrec respectivament de Pablo Rychter, Ana L. Batalla i Laura Navarro Díaz: un estudi filosòfic de Carlos Moya, un volum d’assajos sobre memòria, violència i democràcia coordinats per Antonio Gómez Ramos i Cristina Sánchez Muñoz, i un altre de Hasan G. López Sanz centrat en les exhibicions etnològiques.

L’índex d’aquest número de Pasajes i el text íntegre de tots els números anteriors es pot consultar en pasajes.uv.es

Arxivat en: Lletres