Nova edició d’(Ins)Pirats pel Botànic: concurs de narrativa i pintura ràpides a l’aire lliure

  • Eva Pastor Serra, Elisa Caballer Bellido
  • 9 de maig de 2018
 
cartell inspirats pel botànic

Ja estan obertes les inscripcions per a participar en el concurs de narrativa i pintura ràpides a l’aire lliure que organitza el Jardí Botànic de la Universitat amb el títol ‘(Ins)Pirats pel Botànic’. La participació en aquesta jornada-concurs, que tindrà lloc el dia 2 de juny, és gratuïta i es complementa amb la realització de tres tallers de creació artística en les setmanes prèvies.

La tercera edició d’(Ins)Pirats pel Botànic torna a comptar amb dues modalitats en què els i les participants, a més de passar un dia fabulós a l’aire lliure en companyia o en solitari, hauran de deixar-se seduir pel Botànic per a guiar el traç dels pinzells, escollir els colors o buscar la cadència perfecta de les paraules. L’objectiu que és persegueix és senzill: que les persones que ho vulguen dediquen un breu instant de la seua vida a deixar-se inspirar per tot el que el Botànic pot oferir.

En la modalitat de pintura, la temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, serà vàlid qualsevol aspecte relacionat (arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes...) i la tècnica és lliure. Pel que fa a la modalitat de narrativa, a més de girar al voltant del Jardí, el dia del concurs es faran públiques tres paraules que hauran de ser incloses en els relats. Les i els concursants tindran al seu abast una zona de biblioteca per a consultar llibres relacionats amb el Jardí i la botànica i també assistiran a una breu xarrada per a conéixer-ne la història i col·leccions.

El mateix dia del concurs, al final de la jornada, un jurat configurat a l’efecte decidirà les obres guanyadores, que s’enduran un premi en metàl·lic. A més, amb una selecció de les obres de pintura està prevista la realització d’una exposició a la Sala Hort de Tramoieres del Botànic.

La celebració d’aquest concurs de pintura i narrativa ràpides es complementa amb la realització de tres tallers de creació artística: un taller d’escriptura creativa breu amb Nacho Meseguer (dies 18 i 19 de maig), un taller d’il·lustració botànica amb aquarel·la amb Alicia Malesani (12 i 19 de maig) i un taller de dibuix dirigit al públic infantil impartit per Maria García (27 de maig).

 

Bases i inscripcions: http://links.uv.es/9k787pA

Arxivat en: Jardí Botànic , Cultura