El número 52 de ‘Pasajes’, coordinat per Nicolás Sánchez Durá, dedica el seu dossier a ‘Violència, duel i fallida de civilització’

La revista ‘Pasajes’, que edita la Universitat de València, dedica el dossier del seu número 52 a ‘Violència, duel i fallida de civilització’. El dossier, coordinat per Nicolás Sánchez Durá, professor de Metafísica de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, arreplega aportacions de Lucía Martí Mengual, Robert Gerwath, Miquel Berga, Rafael Pérez Baquero i Enzo Traverso.

6 de de juliol de 2017

El volum inclou una conversa entre Enzo Traverso i Régis Meyran sobre la qüestió Islamisme radical o «islamofeixisme»?, els articles de Mathieu Viau-Courville i de Ricardo Tejada, així com les ressenyes d'Antonio Melero, Jorge Ramón Ros i Laura Replinger.

Com escriu Nicolás Sánchez Durá, “s'ha dit que l'heroi de ‘El cor de les Tenebres’, de Joseph Conrad, havia escoltat la música de l’obertura del segle XX. Des de la dominació colonial fins a la multiforme violència política i bèl·lica que ha caracteritzat el passat, la nostra experiència històrica pot dir-se traumàtica. Un passat traumàtic que retorna sense parar al present, el duel per la fallida d’un ideal de procés de civilització, la malenconia per la pèrdua d’una esperança derrotada que amb dificultat s’entrelluca a l'horitzó... És tot un símptoma que per a pensar avui la nostra història s’incorporen, cada vegada més, categories que en origen van ser clíniques”.

L'índex d’aquest número i el text íntegre de tots els números anteriors es pot consultar en http://www.uv.es/pasajes/

Altres Notícies