Oberta la convocatòria d’ajudes per a l’elaboració de material docent MOOC i OCW

El vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius ha obert la convocatòria d’ajudes per a l’elaboració de material docent en formats MOOC i assignatures OCW. Aquesta convocatòria pretén desenvolupar l’aposta per la difusió del coneixement amb la publicació de material docent d’assignatures de les titulacions de la Universitat i, de manera especial, a través d'un ferm impuls de la formació en línea. Aquesta formació online es fa principalment a través de cursos MOOC, però també en altres modalitats més específiques i adaptables a les necessitats de la Universitat i al context cultural de la societat valenciana. El termini de presentació de projectes és del 17 d’abril al 13 de maig.

21 de d’abril de 2019

Imatge MOOC
Imatge MOOC

L’objecte d’aquesta convocatòria és la selecció de projectes per a l’elaboració de MOOC i assignatures OCW de qualitat per part de professorat de la Universitat de Valencia. En el cas dels MOOC, també podrà participar PDI i personal investigador d’altres universitats o centres d’investigació, així com professionals de reconegut prestigi, sempre que el grup estiga encapçalat per PDI a temps complet de la Universitat de Valencia, i que almenys un terç del grup estiga format per PDI de dita Universitat. El personal d'administració i serveis (PAS) de la Universitat de Valencia també es podrà incorporar a aquests equips.

La Universitat de Valencia ha fet, des del curs 2008, una aposta decidida per la publicació de material educatiu en format digital i en obert, que es va concretar en diverses convocatòries d'Open Course Ware (OCW) entre 2008 i 2016, i en dos convocatòries de Massive Online Open Courses (MOOC), en 2016.

L'Open Course Ware ( ocw.uv.es) de la Universitat de Valencia és un depòsit de materials docents en accés obert que correspon a assignatures dels actuals plans d'estudis de la UV. Els cursos MOOC són cursos de formació a distancia que es basen en l 'accés al coneixement de forma oberta, gratuïta i en línia, i volen arribar al màxim nombre d'usuàries i usuaris possibles, amb una metodologia participativa i col·laborativa. La Universitat de València considera prioritari i estratègic participar en aquesta iniciativa, i per això es proposa el disseny d'una sèrie d'accions, ajudes i incentius per a fomentar la creació i el desenvolupament de MOOC de qualitat.

Les sol·licituds es tramitaran mitjançant la plataforma ENTREU preferentment.

Altres Notícies