Oberta la matrícula de l’Institut Confuci de la Universitat per a cursos de tots els públics i nivells

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha obert la matrícula per al curs 2020-21, que ofereix una major varietat d’opcions de nivells i edats per arribar a un públic el més ampli possible. En una primera fase, i a causa de les actuals circumstàncies sanitàries, les classes començaran com van acabar el curs passat, és a dir, en format online. Més endavant, i quan així ho aconselle la situació, tornaran a la presencialitat en les dos seus: a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Campus de Blasco Ibáñez, 32) o al Campus dels Tarongers (Serpis, 29).

15 de de setembre de 2020

Imatge d'arxiu d'una inauguració.
Imatge d'arxiu d'una inauguració.

Durant tot aquest mes de setembre, la matrícula es pot realitzar íntegrament des de la pàgina web www.uv.es/confucio, sense necessitat de desplaçar-se físicament. Hi ha dues opcions temporals, segons nivells i edats, per realitzar els cursos: en quadrimestres, de setembre a desembre i de febrer a maig; o de curs complet, és a dir, de setembre a maig. Les primeres classes comencen ja el pròxim dissabte 19.

L’ICUV, únic centre oficial de llengua i cultura xinesa a la Comunitat Valenciana, oferta cursos per a alumnat de nivell universitari que tenen la seva correspondència equiparable a crèdits de lliure configuració per a qualsevol grau, segons nivells i hores lectives, des d’1'5 fins a 3 crèdits anuals si es completa l'itinerari i s’assoleixen els objectius acadèmics. Fins i tot, amb docència en línia, aquesta convalidació es manté vigent. La gran varietat de cursos que tenen la matrícula oberta este mes, fins al mig centenar, es distribueixen en nivells i horaris diferents. Hi ha una oferta específica per a alumnat de nivells i edats d’infantil (6-12 anys) i juvenil (13-17 anys) en la qual el ICUV ha estat pioner a Espanya. També s’ofereix, per a adults, una variada gamma de cursos adaptats a les seves necessitats professionals.

En acabar el període lectiu s'obté un certificat oficial de l'ICUV. Existeixen també cursos de preparació per als exàmens oficials HSK-YCT, que expedeix el Ministeri d'Educació de la Xina, i que tenen la seva equiparació en el Marc Comú Europeu de Referència (MCER) per a les llengües. Des de la fundació de l'ICUV en 2007, en les seves aules han après xinès una xifra d'alumnat superior a 5.000 i s'han examinat uns 4.000. El professorat de l'ICUV el conformen docents nadius de la Xina, que coneixen la idiosincràsia de l’alumnat occidental, o locals amb la titulació reconeguda per la Xina i domini d'aquesta llengua, que suposa una bona alternativa professional que amplia horitzons laborals.

Altres Notícies