Obri les portes a Gandia l’exposició 'Andreu Alfaro. Dibuixar l’espai'

  • UVGandia
  • 28 d’abril de 2023
 
L'alcalde i el regidor de Gandia, acompanyats de la vicerectora de Cultura en la inauguració de l'exposició.
L'alcalde i el regidor de Gandia, acompanyats de la vicerectora de Cultura en la inauguració de l'exposició.

Aquesta mostra ha estat produïda 'ad hoc' per la Universitat de València i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia amb motiu del 40 aniversari de la Universitat d’Estiu de Gandia. L’exposició es pot visitar fins a l’11 de juny a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós.

Sota el títol 'Andreu Alfaro. Dibuixar l’Espai' i comissariada per Anacleto Ferrer i Artur Heras, ha obert les portes a Gandia aquesta exposició que suposa un recorregut pel procés creatiu d’Andreu Alfaro on es va descobrint la seua passió per la forma, guiada sempre pel dibuix i representada en diverses facetes: el dibuix, la fotografia, la pintura i, finalment, l’escultura, per la qual serà conegut i reconegut internacionalment.

Aquesta exposició ha estat concebuda, des del Vicerectorat de Cultura de la UV, el Centre Internacional de Gandia i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la ciutat, com un homenatge a un dels imprescindibles de la cultura. A més, ha estat comissariada per dos bons coneixedors de la seua obra, també coautors de la mostra 'Alfaro-Fuster. Assaig amb els dits' que es va produir al Centre Cultural La Nau el 2007.

L’exposició va obrir les portes dijous 27 d'abril a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós i es pot visitar fins el proper 11 de juny. La producció de l’exposició ha comptat, a més, amb la col·laboració de la família d’un dels artistes valencians més internacionals.

L’acte d’obertura de la mostra comptà amb la presència de la vicerectora de Cultura de la UV, Ester Alba; l’alcade de Gandia, José Manuel Prieto; el regidor de Cultura, Nahuel Gonzàlez; el director acadèmic del CIG-UV, Joan del Alcàzar, així com els fills i familiars d’Andreu Alfaro.

Imatges: