Obri les portes la mostra ‘(Ins)Pirats pel Botànic’

L’Estufa Freda del Jardí Botànic de la Universitat de València acull la mostra ‘(Ins)Pirats pel Botànic’, amb una selecció de les millors obres que participaren en la tercera edició del certamen de pintura i narrativa ràpides del mateix nom celebrat el passat 2 de juny. Durant tot l’estiu, es podrà visitar aquesta exposició, comissariada per Núria Ferriol, amb peces de pintura i narrativa diverses en estils, tècniques i visions sobre un mateix espai: un museu viu com és el Jardí Botànic.

4 de de juliol de 2018

Primer premi de la modalitat de pintura, obra d’Alícia Ramírez.
Primer premi de la modalitat de pintura, obra d’Alícia Ramírez.

L’exposició (Ins)Pirats pel Botànicpretén difondre i reconéixer el treball realitzat per les persones participants en elconcurs que han dedicat uns instants de la seua vida a deixar-se InsPirar per tot el que el Botànic pot oferir. La jornada del certamen va aplegar més de setantaparticipants, tot i la pluja, decidits a conéixer més a fons els racons del Jardí Botànic i a traure-li el màxim profital singular ambient de creativitat i inspiració compartit en una jornada que va tancar-seamb un concert del grup valencià Linqae i l’entrega dels premis(vegeuvídeo).

Per descomptat, l’exposició també compta amb les obres premiades en les dues modalitats del concurs. Així, en pinturaes pot veure l’obra d’Alícia Ramírez, una entusiasta de la pluja, que va aconseguir el primer premi amb un quadre inspirat en el racó de plantes crasses del Jardí, executat amb un delicat joc de degradats, llums, colors i sensacions que va captivar el jurat. En narrativa, va ser Susana Rodríguez qui s’alçà amb el primer guardó, amb un relat sobre un xiquet diagnosticat amb trastorn de l’espectre autista que troba en el món de les plantes un refugi i una singular via de relació amb els seus éssers estimats.

També aconseguiren guardó Loreto Lumbreras i Laura Vázquez, segon premi i accèssit en la categoria de pintura, amb una bucòlica aquarel·la de caputxines (Tropaeolum majus) i un minimalista collage vegetal, respectivament. I Delia Arizcun i Luis Bertomeu, segon premi i accèssit en la categoria de narrativa, amb una curiosa conversa futurista entre plantes i una encantadora al·legoria inspirada en els fenòmens meteorològics, respectivament.

Finalment, la mostra també acull els dibuixos creats per les xiquetes i xiquets que assistiren al curs de dibuix El nostre jardí secret, impartit per Maria García Calvo. Grafit, tinta xinesa, aquarel·la, tot aplicat a l’observació de plantes, arbres i racons que conformen elBotànic. Amb la mostra de les seues obres es pretén difondre el mateix missatge que en el curs: cal observar i conéixer l’entorn natural per a poder estimar-lo.

Més informació: http://links.uv.es/QmFQqG6

Altres Notícies