L’Observatori Cultural organitza un diàleg amb el guitarrista Marc Ribot sobre música i activisme polític

  • Fundació General UV
  • 10 de maig de 2022
 
Marc Ribot. Foto: Sandlin Gaither.
Marc Ribot. Foto: Sandlin Gaither.

L’Observatori Cultural de la Universitat de València va organitzar l’activitat ‘Música i activisme’, un diàleg amb el guitarrista Marc Ribot, un dels artistes més prestigiosos, versàtils i compromesos, que va servir per a conversar sobre el seu treball i compromís polític des de l’escena internacional. Ribot visità La Nau de la Universitat el passat dia 9 de maig, després d'oferir un concert a València.

L’activitat, que va conduir a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau el director de l’Observatori Cultural, Raúl Abeledo, es va s’oferir en modalitat presencial. 

Marc Ribot és un dels guitarristes més prestigiosos i sol·licitats de l’escena novaiorquesa. Aquest avantguardista compositor, improvisador i acompanyant ha participat en multitud de projectes eclèctics que van des del free jazz fins al rock, passant pel blues o la música cubana, esdevenint un dels músics més versàtils del nostre temps. En la seua llarga llista de col·laboracions figuren artistes de la talla de Tom Waits, Elvis Costello, Solomon Burke, Marianne Faithfull, Caetano Veloso, John Zorn o Hal Willner, entre molts altres.

A més, Ribot és també un músic compromés que lluita activament pels drets dels artistes amb el grup Musicians Action. És autor del llibre ‘Sense cordes: Desvaris i històries d’un guitarrista del soroll’ (‘Unstrung: Rants and Stories of a Noise Guitarist’, Akashic Books, 2021).