L’Orfeó Universitari de València i Tymbals DiPercusión protagonitzen el diumenge el festival Serenates

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 27 de juny de 2022
 
Orfeó Universitari de València en Serenates.
Orfeó Universitari de València en Serenates.

L’Orfeó Universitari de València i Tymbals DiPercusión van actuar el diumenge 26 de juny, en el marc del festival Serenates, que s’està celebrant en el Claustre La Nau fins al 2 de juliol.

Enguany es commemora la 35a edició de la iniciativa organitzada per la Universitat de València  i l’Institut  Valencià de Cultura, que utilitza el claustre com a marc d’un festival d’estiu nocturn. La majoria dels concerts del Festival Serenates (#Serenates2022) seran a les 22 hores al claustre de La Nau i les entrades, a un preu simbòlic de tres euros, es poden adquirir en la pàgina web http://www.latenda.es/entrades.

L’Orfeó  Universitari de València celebrà el seu 75 aniversari en Serenates amb el concert Ieri, oggi, domani, amb la participació d’Orlando Consort, un dels grups vocals més destacats del panorama internacional en la interpretació de la música renaixentista. El concert va ser un diàleg entre música antiga i música contemporània basada en música de temps passats, i tingué com a eix central l’obra de Tarick  O’Regan, Scattered Rhymes, per a quartet, solista i cor. L’obra està basada en la Messe de Nostre Dame de Machaut  i diversos sonets de Petrarca. A més, en el concert s’hi va estrenar l’obra de la jove compositora Llum  Martín 'Imaginatio Valentiae', unes recreacions sobre el Cant de la Sibil·la i el Misteri d’Elx i un dels moment més emocionants de la nit. El programa aprofità les possibilitats del claustre de la Nau per a explorar noves sonoritats i possibilitats, en un concert dinàmic i ple de contrastos.

El director de l’Orfeó, Francesc Valldecabres va assenyalar “per a nosaltres aquest concert ha sigut una oportunitat fantàstica per tal de conèixer noves maneres de treballar i aprendre amb un dels grups més destacats del panorama internacional, amb un programa arriscat i variat que demana un cor molt versàtil i en el qual tots ens hem involucrat de valent”.

L’Orfeó Universitari de València, va nàixer en 1974 i està compost per estudiants, graduats i professors de la Universitat. Ha obtingut el primer premi en totes les edicions del Concurs Nacional de Cors Universitaris. També posseeix la màxima condecoració universitària amb caràcter col·lectiu i la Fulla de Llorer de la Cultura de l’Associació València de Premsa, la distinció de l’Orde de Jaume I, el Premi Clar de Llum de la Universitat de València, l’alta distinció de la Generalitat Valenciana i diferents medalles d’or com la Medalla d’Or de la Ciutat de València, entre altres guardons.

A més, el diumenge 26, a les 12 hores, el Claustre va rebre Tymbals  DiPercusión, un projecte dedicat a persones amb diversitat funcional intel·lectual que pretén millorar la qualitat de vida dels pacients mitjançant grups de percussió. En Tymbals DiPercusión fan ús dels diferents estils i cultures musicals, així com dels instruments de la música afrobrasilera, afrocubana, oriental, llatina, etc., per a tractar estils accessibles a les persones amb diversitat funcional intel·lectual i que són atractius pels seus instruments i la força dels seus ritmes. A més, les batucades o grups de percussió sempre han tingut un paper social reivindicatiu. Aquest projecte presenta la diversitat com una característica inherent a l’ésser humà.

Durant la seua trajectòria, Serenates, coproduït per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, ha tingut un èxit rotund i compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Ajuntament de València a través del Palau de la Música de València, la Diputació de València, la Fundació Banc Sabadell, la Fundació Bancaixa, l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València, i el projecte Women’s Legacy.