L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València convoca les proves per a nous músics

  • Fundació General UV
  • 22 de maig de 2023
 
L'Orquestra Filharmònica UV, durant la seua participació en el Marató Verdi de Les Arts.
L'Orquestra Filharmònica UV, durant la seua participació en el Marató Verdi de Les Arts.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) ha obert el període d’incorporació de nous músics per a les especialitats d’oboè/corn anglés, clarinet/clarinet baix, fagot, trompeta, trompa aguda, trompa greu, tuba, arpa, violí, viola, violoncel i contrabaix. Per a formar part de l’Orquestra Filharmònica universitària caldrà superar les proves d’accés que se celebraran a partir del pròxim 23 d’octubre. La preinscripció és gratuïta i ha de fer-se abans del 16 d’octubre.

La preinscripció es realitzarà omplint aquest formulari i les proves se celebraran a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot. La temporada d’assaigs regulars és de setembre a juny cada dilluns, de 19 a 22 hores, i cada dijous, de 20 a 22 hores, a la mateixa sala. Per a qualsevol dubte sobre les proves d’accés, caldrà posar-se en contacte amb l’organització a través del correu electrònic orquestra@uv.es

Les persones aspirants no poden tindre més de 23 anys i han de cursar com a mínim els darrers anys dels estudis professionals de música. S’hi valorarà positivament el fet d’estar cursant estudis universitaris.  

Des de l’Orquestra Filharmònica s’ofereixen ajudes econòmiques per a la formació musical, així com formació pedagògica. L’estudiantat de la Universitat de València tindrà un reconeixement acadèmic de dos crèdits ECTS per curs, alhora que també un reconeixement acadèmic com a pràctiques externes musicals per a l’alumnat del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, també amb dos crèdits ECTS per curs. 

Així mateix, la participació en l’OFUV dóna oportunitats per a la promoció de solistes en concerts cambrístics i orquestrals, i de grups de cambra; així com la possibilitat de participar en gires nacionals i/o internacionals.

Des de la seua creació el 1995, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València ha esdevingut una de les orquestres més rellevants en l’escena universitària espanyola. Cada any incorpora nou estudiantat i proporciona una formació de gran qualitat en interpretació orquestral als 80 joves alumnes que la integren. L’Orquestra està dirigida per la valenciana Beatriz Fernández Aucejo.

Més informació: