Óscar Barberá, nou degà de Magisteri

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de març de 2018
 
Óscar Barberá
Óscar Barberá

La Facultat de Magisteri de la Universitat de València ha elegit com a nou degà el professor Óscar Barberá per dèneu vots a favor i sis en blanc. Substituïx en el càrrec Manuel Monfort.

Els membres del nou equip són Jose Ramón Insa, Rosa Giner, Noelia Ibarra, Ana Maria Botella, Begoña Gómez Devís, i Vicent Miralles, com a secretari.

Óscar Barberá Marco (València, 1960) va cursar estudis en la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València, en la qual va obtindre la llicenciatura en l’especialitat de bioquímica en 1983 i el grau de doctor en 1987. Sempre ha estat lligat professionalment a la Universitat de València, des dels seus inicis com a becari d’investigació en el Departament de Química Orgànica fins a hui en dia que és professor titular del Departament de Didàctica de les Ciències, en el qual ha exercit responsabilitats en la formació de mestres i de professorat de ciències des de 1987.

Entre les publicacions professionals destaquen les incloses en revistes internacionals com Phytochemistry, Journal of Natural Products, Science Education, The American Biology Teacher o Enseñanza de las Ciencias. També ha publicat algun capítol de llibre d’editorials com ara Elsevier Science d’Amsterdam, o la de la National Association of Biology Teachers dels Estats Units d’Amèrica. Un programa del Ministeri d’Educació i Ciències d’estades d’investigadors espanyols en centres d’investigació li va permetre formar part durant l’any 1995 del Centre for Applied Research in Education de la University of East Anglia (Norwich, Inglaterra), amb els professors Barry MacDonald i John Elliott.

Ha sigut vicedirector d’Estudis (1990-1996), director en l’antiga Escola de Magisteri de la Universitat de València (2007-2011), i primer degà de la seua actual Facultat de Magisteri (2011-2012). També va ser vicerector d’Estudis de la Universitat de València (1998-2002) i conseller substitut del Consell Escolar de l’Estat espanyol (2004-2008), pel grup de representants de les universitats. Fins ara ha sigut vicedegà de la seua facultat en l’equip del professor Manuel Monfort.
 

Més informació:

Arxivat en: Institucional