Patricia Llopis, investigadora de la Universitat de València, premiada per un treball sobre drets d’autor en l’era Internet

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de febrer de 2018
 
Patricia Llopis.
Patricia Llopis.

Patricia Llopis, exrepresentant del Personal Investigador en Formació (PIF) de la Universitat de València, i especialista en Dret Processal, és la guanyadora de la cinquena edició del Premi Antonio Delgado de l’Institut Autor. El premi reconeix treballs de recerca sobre els drets d’autor.

L’Institut Autor està promogut per la Societat General d’Autors (SGAE) i l’Observatorio Iberoamericano del Derecho de Autor (ODAI). El guardó, dotat amb 3.000 euros, li ha sigut concedit a Patricia Llopis pel seu treball ‘La protección de la propiedad intelectual vulnerada en Internet. Estudio sobre las cuestiones de competencia a la luz del sistema español’. La investigació està realitzada durant el seu contracte com a PIF de la Universitat.

Segons el jurat, Llopis analitza els usos il·lícits de prestacions protegides realitzats en el marc de tres models d’explotació: el streaming, la descàrrega directa i l’intercanvi mitjançant xarxes P2P. El treball se centra especialment en la competència dels tribunals espanyols per a conèixer sobre aquest tipus d'infraccions.

El jurat estava format per juristes especialitzats en el dret de la propietat intel·lectual, tals com Pilar Cámera Águila (secretària general de la Universidad Autónoma de Madrid), Antonio López Sánchez (soci de Lawic Advocats) i Eduardo de Freitas Straumann (director general adjunt d’AGADU).

Aquest guardó va nàixer l’any 2012 amb l’objectiu de “fomentar i premiar” la realització d'estudis de recerca que versen sobre qüestions relacionades amb el dret d’autor i els drets connexos. El premi honra la memòria i el llegat d'Antonio Delgado Porras, “mestre de generacions de professionals de la propietat intel·lectual”. Delgado va ser fundador de l'Institut Autor i un dels principals redactors de l'avantprojecte de la vigent Llei de Propietat Intel·lectual.