Paula Marzal, reelegida com a directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de març de 2018
 
Paula Marzal
Paula Marzal

Paula Marzal, professora del Departament d'Enginyeria Química, ha sigut reelegida aquest dilluns 12 de març, directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV) de la Universitat de València.

L’acompanyen en l'equip directiu Immaculada Coma Tatay (CAT d'Enginyeries Informàtica i Multimèdia, Comunicació i Postgrau), Ana Dejoz García (CAT d'Enginyeries Industrials i Qualitat), Francisco Grimaldo Moreno (CAT de Ciència de Dades i Relacions internacionals), José Torres País (CAT d'Enginyeries de Telecomunicació i Ocupabilitat i emprenedoria), i Rafael García Gil (Secretari).

Paula Marzal Doménech és Llicenciada en Ciències Químiques (UV - 1987), Màster en Ciència i Tecnologia d'Aliments (UPV - 1989) i Doctora en Ciències Químiques (1992) per la Universitat de València. Des de 1997 és professora titular d'Enginyeria Química i compta amb el Certificat d'Acreditació Nacional al Cos de Catedràtics d'Universitat del Consell d'Universitats.

En els seus quasi 30 anys com a docent ha impartit assignatures en els àmbits de l'Enginyeria Química i de l'Enginyeria Ambiental en la Escola Tècnica Superior d'Enginyeria i en les Facultats de Química i Farmàcia. Té reconeguts 5 quinquennis docents, ha participat en diversos projectes d'innovació educativa, i ha presentat comunicacions docents en 14 jornades i congressos nacionals i internacionals, presidint el comitè organitzador del II Congrés d'Innovació Docent en Enginyeria Química, celebrat en l'ETSE-UV en 2014. Ha sigut Vocal del Comitè d'avaluació per a la verificació de títols de la Agencia para la Calidad del Sistema Universitario de Castilla y León (ACSUCYL).

La seua activitat investigadora, reconeguda amb quatre sexennis, es desenvolupa en el Grup d'Investigació en Enginyeria Ambiental (GI2AM) de la Universitat de València, concretament en els camps de l'eliminació de metalls pesats en l'aigua i del tractament biològic d'emissions industrials de Compostos Orgànics Volàtils en l'aire. Destaca el caràcter internacional d'aquesta línia amb la coordinació en el grup de dos projectes europeus, i la realització de les dos primeres Tesis amb Menció Doctorat Industrial en la Universitat de València. Ha participat en 26 projectes de recerca finançats per entitats públiques i en més de 20 contractes d'R+D+i i ha publicat més de 45 articles en revistes indexades en el Journal Citation Reports, la majoria amb un alt índex d'impacte. Participa en l'avaluació de projectes de la Agencia Estatal de Investigación i de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial.

La directora reelegida és representant de la Universitat de València en la Conferencia de Directores y Decanos de Ingeniería Química des de 2008. Ha sigut secretària del Departament d'Enginyeria Química (1997-2002), subdirectora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (2006-2015), i directora de l’ETSE-UV des de 2015. En 2016 va rebre el reconeixement de la Institució com la primera dona directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València.
 

Arxivat en: Institucional