Pedro Carrasco, nou director d’innovació

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 de febrer de 2021
 
Imagen de la noticia
Pedro Carrasco

La rectora ha nomenat el catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular Pedro Carrasco com a nou director d’innovació de la Universitat. Aquest nomenament reforça l’estructura d’innovació i transferència de coneixement de la Universitat de València, sota la dependència del vicerectorat que coordina aquesta important àrea d’activitats universitàries.

La Universitat de València destaca, a nivell estatal i autonòmic, per la seua productivitat científica. Així, d’acord amb els principals rànquings internacionals, la Universitat de València se situa entre la segona posició de les universitats d’Espanya segons InCite, la tercera en què ens classifica l’URAP i el rànquing Google Scholar Citations, i la cinquena, d’acord amb la classificació del rànquing SCImago.

Un dels objectius de la Universitat de València, d’acord amb allò que disposen els seus Estatuts, és contribuir al desenvolupament de la societat valenciana i dels teixits productius. Aquestes activitats es desenvolupen a partir de la transferència de coneixement i l’aplicació pràctica de les investigacions desenvolupades per la nostra comunitat universitària.

Per reforçar el paper de la Universitat de València com a agent catalitzador de la innovació en la societat valenciana, la rectora Mª Vicenta Mestre ha nomenat el catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Ciències Biològiques, Pedro Carrasco, nou director d’innovació de la Universitat.

El Dr. Carrasco és llicenciat i doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de València, en la qual ha desenvolupat una àmplia trajectòria de gestió tant en l’àmbit de la docència com en el de la recerca i la transferència de coneixement.

Així, va ser vicedegà d’estudis de la Facultat de CC. Biològiques, participant en la reforma dels plans d’estudi dels títols de Biologia i Bioquímica, i va dirigir el Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat, a més dels programes de màster i doctorat en aquestes àrees de coneixement.

En l’àmbit de la gestió científica, el Dr. Pedro Carrasco va ser director del Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE) de la Universitat de València.

Posteriorment va ser vicerector d’Investigació i Política Científica. En la seua condició de vicerector va presidir la xarxa d’ID+D+i d’universitats valencianes, RUVID.

Des de l’any 2013, el Dr. Carrasco és membre de la direcció (EXBO)  de FoodNexus, l’associació europea per al foment de la innovació, constituïda per universitats, centres de recerca i empreses.

El nou director d’innovació de la Universitat de València ha realitzat estades de recerca a diferents institucions, incloent, als Estats Units, la University of California – Berkeley i la University of Michigan, així com el Federal Institute of Technology, a Zúrich (Suïssa).

El nomenament del Dr. Pedro Carrasco reforçarà l’àrea d’innovació i transferència de coneixement de la Universitat, especialment en el lideratge del projecte d’incubadora d’empreses d’alta tecnologia en el sector agrofood concedit a la Universitat de València pel consell de cambres de comerç d’Espanya (INCIDE) amb l’aplicació de fons FEDER.

La direcció d’innovació dependrà executivament del vicerectorat d’Innovació i Transferència dirigit per la catedràtica de Genètica de la Universitat, Dra. Mª Dolores Real Garcia.