El performer Abel Azcona inaugura una retrospectiva amb una conferència a la Universitat

  • 16 de gener de 2017
 
El performer Abel Azcona inaugura una retrospectiva amb una conferència a la Universitat

La Facultat de Geografia i Història celebra aquest dimarts la presentació d’una retrospectiva sobre el performer Abel Azcona que es pot veure en la plataforma Museari. Amb aquest motiu l’artista oferirà de matí una conferència sobre la seua trajectòria i per la vesprada una performance. La xarrada ‘La Línea de tu Espalda’ serà a les 12 hores en l’aula F.3.4 del centre i serà presentada per la degana Ester Alba i pel vicedegà de Cultura, Miguel Requena.

Abel Azcona parlarà, en la xarrada, de la seua trajectòria i dels seus projectes futurs com a representant de l’art processual (www.abelazcona.com). Aquest artista provocador i actiu en espais internacionals d’art i en les xarxes socials (només en Twitter compta amb 300.000 seguidors) va ser elegit per la premsa anglesa com a millor artista performance en 2014.

‘Abel Azcona. La línea de tu Espalda’ és la primera retrospectiva d’aquest artista performer que s’inaugura en ‘Museari. Museu de l’Imaginari’ www.museari.com, motiu pel qual l’artista visita València aquest dimarts dia 17 de gener, festivitat de Sant Antoni. Museari és un museu online, una institució permanent, sense fins lucratius al servei de la societat i obert al públic que adquireix, conserva, estudia, exposa i difon el seu patrimoni.

Per la vesprada l’artista realitzarà una performance a les 17 hores en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. Es tracta d’una acció participativa en la qual s’espera que el públic intervinga activament. Presentaran l’acte el degà de la facultat José Luis Cueto i el vicedegà de Cultura, Ricardo Forriols.

Les activitats han sigut organitzades per l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, juntament amb el grup Creari d’Investigació en Pedagogies Culturals.