La periodista científica Ángela Bernardo parla en la Universitat sobre el #MeToo en la ciència espanyola

  • Gabinet de Premsa
  • 2 de març de 2022
 
Cartell
Cartell

La periodista científica Ángela Bernardo Álvarez, autora del llibre “ACOSO. El #MeToo en la Ciencia Española”, ha visitat la Universitat de València aquest dijous 3 de març dins dels actes de celebració del 8M: Dia Internacional de la Dona.

L’acte estava organitzat per les Comissions d’Igualtat del Campus de Burjassot-Paterna i la Unitat d’Igualtat i va comptar amb la presència de la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez que presentà a la autora. La conferencia-col·loqui se celebrà a les 12 hores a la Sala Lise Meitner de la Facultat de Física i també es va poder seguir-se via streaming en aquest enllaç https://go.uv.es/mamtor/CFF

En 2017, les acusacions contra el productor de Hollywood Harvey Weinstein van propiciar el naixement del #MeToo. Des de llavors, aquest fenomen ha visibilitzat conductes inadequades que havien estat ocultes durant dècades.

El llibre ACOSO. #MeToo en la ciencia española, de l’editorial científica Next Door Publishers, és un treball periodístic sobre l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe en les universitats i els organismes públics de recerca. En les seues pàgines trobarem respostes a molt diverses preguntes. Què encaixa en aquests comportaments? Cóm es regulen? Què se sap sobre les persones que assetgen? Quines dificultats afronten les qui pateixen problemes d'aquest tipus? I quin és el paper de les institucions per a previndre i frenar aquesta xacra? El llibre combina entrevistes i anàlisis per a oferir una perspectiva actualitzada sobre aquestes qüestions.

Ángela Bernardo és redactora en Civio des de 2018. Abans va treballar per a altres mitjans de comunicació, com Hipertextual, JotDown o ileon.com, entre altres. Ha rebut el Next Generation Science Journalist Award (2014), el primer Premi ASEBIO de Comunicació i Divulgació de la Biotecnologia (2015), l'accèssit del Premi Concha García Campoy en premsa digital (2016), II Premi José Carlos Pérez Cobo (2017), el Premi «Professor Juan Ramón Zaragoza» al millor article periodístic publicat en Medicina Estètica (2018) i el V Premi Concha García Campoy de Periodisme Científic (categoria de premsa digital) en 2019. És llicenciada en Biotecnologia, va cursar estudis per a especialitzar-se en comunicación científica, i va realitzar el màster en Indústria farmacèutica i biotecnològica.

Teniu més informació ací.