Plantes, astronomia, cultura i literatura protagonitzen les activitats d’Alumni UV en maig

  • Fundació General UV
  • 11 de maig de 2022
 
Àloe vera.
Àloe vera.

Alumni UV, el col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València, ha organitzat una intensa programació d’activitats per al mes de maig que tractaran d’analitzar els beneficis de l’àloe vera, passar una nit amb les estreles, realitzar una visita cultural per a conéixer el patrimoni que custodia La Nau de la Universitat i participar en una nova cita literària amb el Club QUIJOTE.

El pròxim dilluns, dia 16, Alumni UV reprén els tallers de plantes, organitzats en col·laboració amb el Jardí Botànic de la Universitat de València. Aquest mes, la sessió estarà dedicada a les plantes medicinals i, més concretament, a l’àloe vera, una planta originària de l’Àfrica amb grans i carnoses fulles, repleta de beneficis per a la pell. Per això, durant el taller, a més d’aprendre sobre la seua floració i cultiu, també es tractaran els seus usos medicinals i cosmètics, i els participants faran una crema casolana.

El termini d’inscripció a l’activitat està obert fins al 15 de maig i s’ha de realitzar a través d’aquesta aplicació.

També la setmana que ve, divendres dia 19, Alumni UV s’acostarà fins a les estreles, i ho farà després de dos anys d’aturada per la situació sanitària generada per la covid-19. En col·laboració amb l’Observatori Astronòmic UV, reprén l’activitat anual més crucial que realitza el col·lectiu universitari: la Nit d’Estreles. Amb inscripció prèvia en aquest enllaç, fins el 18 de maig, l’Observatori, amb el suport del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Facultat de Física UV, obri les portes a tot el públic per tal d’apropar-lo a una ciència poc coneguda i molt atractiva.

D’altra banda, Alumni UV ha programat una visita al Centre Cultural La Nau, l’edifici històric de la Universitat de València, per tal de conéixer de primera mà el ric patrimoni arquitectònic, artístic i acadèmic que atresora. Serà el dia 25 de maig i caldrà inscriure-s’hi abans a través de l’aplicació que estarà operativa a partir del pròxim dia 16.

El Club QUIJOTE ret homenatge a Almudena Grandes
El Club de Lectura en castellà QUIJOTE s'ha tornat a reunir, com cada mes, aquest dimarts, dia 10, al Col·legi Major Rector Peset i ho ha fet per a retre homenatge a la recentment desapareguda Almudena Grandes amb l’anàlisi de la seua obra ‘La madre de Frankenstein’, un apassionant relat d’un home i una dona que van optar per resistir en els temps més difícils.

La lectura d’Almudena Grandes continuarà en el mes de juny, amb la novel·la ‘El lector de Julio Verne’, prevista el dia 7 i amb la qual el Club QUIJOTE clourà l’activitat del curs 2021-2022.

Si vols formar part d’aquest Club, emplena aquest formulari i l’oficina Alumni UV contactarà amb tu.