Presentació del llibre: La Facultat de Medicina de València. Cinc segles d’història.

El proper dilluns 28 de febrer, l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València acollirà la presentació del llibre que ret homenatge als cinc segles d’història que celebra la Facultat.

25 de de febrer de 2022

Presentació del llibre: La Facultat de Medicina de València. Cinc segles d’història.
Presentació del llibre: La Facultat de Medicina de València. Cinc segles d’història.

L’acte, que començarà a les 18 hores, estarà presidit pel M.H. president de la Generalitat, Ximo Puig, i comptarà amb la participació de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, Javier Chorro; i el director i coordinador de l’obra, Josep Lluís Barona.

L’acte, obert al públic general fins esgotar l’aforament, també podrà seguir-se a través de l’streaming realitzat pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València, accessible mitjançant el següent enllaç.

El llibre titulat La Facultat de Medicina de València. Cinc segles d’Història ha és fruit del treball conjunt d’una vintena d’historiadors de diverses institucions com són la Universitat de València, de la Universitat Miguel Hernández i de la Universidad Católica de València i també de diversos instituts del CSIC que han estat dirigits i coordinats per el catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat de València, Josep Lluís Barona.

La Facultat de Medicina de la UV va ser una institució avantguardista i pionera en l’especialització professional, atresorant i difonent, durant l’època medieval, l’humanisme renaixentista, particularment de la reforma anatòmica, el paracelsisme l’atomisme i la botànica mèdica.

El text actualitza les investigacions més recents i realitza un recorregut a través de la història mèdica valenciana, la seua revolució durant el Renaixement i el Barroc, els períodes de decadència i crisi, les reformes dutes a terme i la realitat actual. A més a més, el llibre serveix per a retre homenatge a la figura de Juan Peset Aleixandre, rector i catedràtic de Medicina Legal.

Premeu en el següent enllaç per ampliar informació al voltant de la publicació.

Altres Notícies