Presentació del mural dedicat a Dolors Corella Piquer

  • Gabinet de la Rectora
  • 26 de novembre de 2020
 

El mural, emmarcat en el projecte Dones de Ciència, s’encontra ubicat a l’IES Joanot Martorell de València i es suma als quinze murals que reten tribut i visibilitzen a la dona investigadora a través d’intervencions artístiques distribuïdes per diferents localitzacions.

El dia de hui ha tingut lloc la presentació del mural dedicat a la Doctora Dolors Corella Piquer. Un mural que s’encontra ubicat a l’IES Joanot Martorell de València (c/ Ciutat de l’aprenent, 2) i que s’emmarca dins del projecte Dones de Ciència.

Dones de Ciència és una iniciativa impulsada per la Universitat Politècnica de València i el Centre d’Innovació Les Naus, i que amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT)  del Ministeri de Ciència e Innovació té l’objectiu de contribuir a visibilitzar i retre tribut a la dona investigadora, d’una manera innovadora i permanent, a través  d’intervencions artístiques distribuïdes per diferents localitzacions.

Dones com Margarita Salas, Anna Lluch, Valentina Tereshkova, Rosalind Franklin, Jane Jacobs, Katherine Johnson, Josefina Castellví, Hedy Lamarr, Hipatia de Alejandría, María Blasco, Concepción Aleixandre, Jane Goodall, Ada Lovelace y Marie Curie ja disposen d’un mural al que es suma el de Dolors Corella.

Dolors Corella: nascuda en Castelló de la Plana llicenciada en Farmàcia per la Universitat de València, amb Premi Extraordinari de Llicenciatura i també Premi Extraordinari de Doctorat, és pionera en Espanya en la integració de la genòmica en la investigació epidemiològica, creant en 1988 a la Universitat de València, la primera Unitat d’Investigació en Epidemiologia Genètica Molecular. També és directora del grup del CIBER Fisiopatologia de la Obesitat i la Nutrició i Catedràtica de la Facultat de Medicina de la Universitat de València.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora; de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana; de la directora del Centre d’Innovació Les Naus de l’Ajuntament de València, Marta Chillarón; de la directora de l’IES Joanot Martorell, Águeda Valle; els comissaris del projecte, Joan Peiró i Juan Canales; de l’artista de l’obra, Lluisa Penella; i de homenatjada, la catedràtica de la Universitat de València, Dolors Corella.

Arxivat en: Presentacions , PDI , Cultura , UPV