El president Ximo Puig anima a aprofitar "el moment valencià", en la inauguració del XVII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria

  • Gabinet de Premsa
  • 14 de febrer de 2018
 
Participants en la inauguració del Fòrum d'Ocupació.
Participants en la inauguració del Fòrum d'Ocupació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha animat a aprofitar "el moment valencià", en la inauguració del XVII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria. Més de 40 activitats integren el programa del Fòrum, que se celebra els dies 14 i 15 a la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Ximo Puig ha indicat que vivim un bon moment de creació de llocs de treballs, però que encara resta molt per fer abans de poder manifestar una completa satisfacció. A més, cal que els salaris siguen dignes. 

Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València, ha remarcat que la Facultat d'Economia destaca en tots els rànquings, i ha insistit en què una universitat pública moderna no pot desentendre's de les opcions d'ocupació dels seus titulats.

Sandra Gómez, regidora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, ha recordat que ella va participar, com a estudianta, en un fòrum de la Facultat d'Economia i que va aconseguir així el seu primer treball remunerat.

José Manuel Pastor, degà de la Facultat d’Economia, ha animat a continuar treballant per cambiar el model productiu, i fer un esforç per la innovació i les noves tecnologies.

Les administracions públiques estan molt presents en aquesta edició, amb l'exposició de les actuacions municipals en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació amb València Activa; el nou SERVEF presentat pel secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu; el suport de Divalterra al desenvolupament econòmic; així com l'oferta pública d'ocupació en l'Agència Tributària.

Reconegudes empreses de consultoria i auditoria tampoc han volgut perdre's l'oportunitat d'estrènyer llaços amb la Universitat. Deloitte, PwC, EY, KPMG i Grant Thornton explicaran als estudiants en què consisteix la professió d'auditoria i com preparar-se per a desenvolupar-la amb èxit.

El sector bancari ha sigut i seguirà sent un aliat natural dels estudis d'economia i empresa. Les principals entitats financeres del país estan presents en aquesta 17ena edició del fòrum, com BBVA, Banc Santander, Banc Sabadell, Caixa Popular i Caixa Ontinyent, que presenten els seus programes d'ocupació i pràctiques. El món financer es completa, a més, amb les xarrades de Banc Mediolanum i la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers.

Destacades empreses d'èxit no perden l'oportunitat de mostrar la seua aposta per la formació i el talent amb la seua participació en el fòrum: SanLucar i les seues oportunitats internacionals, el programa de talent de Grefusa, la joint venture de Helados Nestle Froneri, la multinacional espanyola Torrecid, les professions tecnològiques que presentarà el Grupo Sothis, o l’exitosa Baleària i el seu mar d'oportunitats. El sector de les asseguradores amb diverses eixides professionals que requereixen d'una sòlida base de coneixements econòmic-empresarials, irromp en el fòrum amb l'entrada de Mapfre i AXA.

Aquest fòrum es presenta com una oportunitat per a totes aquelles persones interessades en el l’emprenedoria, gràcies a les intervencions del Parc Científic de la Universitat de València, la xarrada sobre desenvolupament d'aptituds emprenedores com a clau de l'èxit empresarial, impartida per Centre Internacional Santander Emprenedoria, o la sessió que desenvoluparà les claus per a formar l'equip perfecte en una start-up que ofereix Lanzadera. Les persones emprenedores podran conéixer els principals mecanismes de suport de la Societat de Garantia Recíproca i les fonts de finançament per a empreses emergents de Banc Sabadell, així com visitar els mostradors de joves emprenedors que van eixir d'aquestes aules en el Córner de l'Emprenedor. 

També és ja una presència habitual en aquest Fòrum d'Ocupació la dels col·legis i associacions professionals, que mostren a l’estudiantat com és l'exercici lliure de la professió. El Colegio de Economistas de Valencia, el Colegio Oficial de Titulares Mercantiles y Empresariales, el Colegio Oficial de Agentes Comerciales, el Colegio Profesional de Mediadores de Seguros y la Asociación Profesional de Asesores Fiscales de la Comunidad Valenciana, tindran presència en el fòrum.

La mateixa Universitat disposa de nombrosos serveis que donen suport a l’ocupabilitat de joves i que també acudeixen a la seua cita anual en aquest fòrum. El Centre d’Idiomes, l'Observatori d'Inserció Professional i Assessorament Laboral OPAL, les càtedres institucionals i d'empresa, i la Fundació Universitat-Empresa ADEIT, amb els seus programes de pràctiques i foment a l’emprenedoria, completen aquesta oferta. 

Per a tancar, la conferència de clausura de dijous compta amb Antonio Puchades, empresari i promotor immobiliari, que parlarà sobre ‘Benidorm, locomotora de l'economia valenciana’.

El fòrum està organitzat per la Facultat d’Economia de la Universitat de València amb el patrocini de Banc Sabadell, BBVA, CaixaBank, Caixa Ontinyent, Banc Santander, Consum i Mapfre, i amb la col·laboració del Ajuntament de València, SERVEF, Divalterra i l'Agència Tributària.

Com en edicions anteriors es compta amb una àmplia zona d'exposició, instal·lada en el vestíbul de la facultat, en el qual destacades empreses i associacions donaran a conéixer els perfils que demanden, la seua oferta de pràctiques i arreplegaran currículums. En aquesta ocasió es compta amb la participació de Mapfre, AXA, Grupo Sothis, Grefusa, SanLucar, Lazandera, Torrecid, Education First, Nestlé-Froneri, las consultoras PwC, Deloitte, KPMG y Grant Thornton, la Asociación Profesional de Asesores Fiscales de la Comunidad Valencia, el Colegio Profesional de Mediadores de Seguros de Valencia, el Colegio de Economistas de Valencia, el Colegio de Titulares Mercantiles y Empresariales de Valencia, el Colegio de Agentes Comerciales de Valencia, la  Fundación Universidad Empresa-ADEIT, OPAL, el Parc Científic de la Universitat de València, la Sociedad de Garantía Recíproca de la Comunidad Valenciana, la Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros, Divalterra, el Ayuntamiento de Valencia, Caixa Popular, Caixa Ontinyent, Banco Mediolanum, el Centre d’Idiomes de la Universitat de València, Forinvest, SECOT, CC.OO., UGT-PV, Intersindical Valenciana, i les associacions d'estudiants Saó i AIESEC. També estaran presents en la zona expositiva del Fòrum d'Ocupació algunes de les principals Cátedra Excelencia y Desarrollo en Emprendimiento: de Estudiante a Empresario; la Cátedra Finanzas Internacionales Banco Santander; la Cátedra Economía del Bien Común, y la Cátedra Empresa y Humanismo.

El prestigi de les empreses patrocinadores i participants, així com l'ampli i divers programa d'activitats fan que el Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d’Economia s'haja consolidat com una referència entre els fòrums universitaris d'ocupació de la Comunitat Valenciana.

Es preveu que durant els dos dies de celebració més de 5.000 persones, en la seua majoria estudiants, visiten el fòrum, revalidant-se la xifra d'assistència i participació de l'edició de 2017.
 

Més informació: