El prestigiós científic Álvaro Pascual Leone parla de salut cerebral a La Nau
El prestigiós científic Álvaro Pascual Leone, líder mundial en el camp de l’estimulació cerebral no invasiva, ofereix la conferencia ‘Promovent salut cerebral’, dilluns, 4 de juny, a les 19:30 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. L’entrada és lliure fins completar l’aforament de la sala.
4 de de juny de 2018
Aquesta conferència es troba dins del cicle sobre neurociència ‘Els secrets del nostre cervell’, que reunirà a La Nau figures destacades en la matèria tant nacionals com internacionals fins al mes de juny. Aquesta iniciativa està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València a través dels catedràtics de la Universitat Isabel Fariñas i Federico Pallardó, i en el marc de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives.
Álvaro Pascual és director del centre Berenson-Allen Center for Noninvasive Brain Stimulation(CNBS) de Boston i cap de la Divisió de Neurologia Cognitiva en Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC). És degà associat de recerca clínica i traslacional i professor de Neurologia a l’Escola de Medicina de Harvard (HMS).
Thompson Reuters l’ha reconegut com una de les ments més influents del món científic i un dels 15 millors investigadors de neurociències del món. És autor de més de 700 treballs científics (H-index 133; i 10index 482) i diversos llibres, i figura com a inventor llistat en 17 patents.
Membre electe de la Real Acadèmia Nacional de Farmàcia a Espanya i receptor de nombrosos honors i premis internacionals, el seu treball té gran atractiu per al públic general. La difusió i la divulgació de les seues aportacions és extensa a través de llibres, articles en premsa, documentals de televisió i ràdio.
Les seues investigacions tenen com a objectiu la comprensió dels mecanismes que controlen les xarxes cerebrals i la plasticitat cerebral a través de la vida i la capacitat per a ser modificades per al millor resultat conductual d’un individu, prevenció de la discapacitat i restauració de la funció en pacients amb malalties neuropsiquiàtriques.
L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència, Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.