La primera edició de la Universitat de Primavera de Xàtiva naix sota el lema ‘Reptes del turisme cultural a Xàtiva’

La Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA) té lloc al Museu Casa de l’Ensenyança de la capital de la Costera aquest dijous 21 de juny. Es dividirà en dues sessions, una matutina, referida al repte del turisme cultural davant d’un nou turista més tecnològic, i una altra vespertina, referida a la sostenibilitat i competitivitat del turisme cultural.

20 de de juny de 2018

Aquest dijous, 21 de juny, a les 11 hores, té lloc la inauguració dela UPXA a càrrec de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; la diputada de l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; i el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla. Aquesta primera edició de la Universitat d’Estiu de Xàtiva és una iniciativa gratuïta i oberta al públic en general.

El2018 se celebra l’Any Europeu del Patrimoni Culturali, sens dubte, una de les ciutats valencianes amb major patrimoni cultural i històric és Xàtiva, una ciutat mil·lenària de gran rellevància històrica, bressol dels Borja. En aquest context, segons explica el coordinador de la UPXA, Gregorio García, director del Màster de Direcció i Planificació del Turisme, “resulta molt adequat realitzar una universitat estacional referida als reptes del turisme cultural en la qual es comptarà amb experts acadèmics i professionals de primer nivell”.

A través de diversos debats i taules redones, “es compartiran experiències per a millorar la sostenibilitat i competitivitat del turisme cultural, així com l’experiència d’un turista cada vegada més capacitat en tots els sentits i que, a la vegada, tot açò redunde en una major qualitat de vida de la societat local”, explica el professor Gregorio García.

El programa territorial dUniversitats Estacionals

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha manifestat que la UPXA pretén “acostar la universitat pública a la comarca de la Costera mitjançant la transferència del coneixement generat pels investigadors i investigadores de la Universitat de València”. El vicerector ha destacat que aquesta acció acadèmica, com la resta de les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat, són gratuïtes per a la ciutadania gràcies a la col·laboració amb la Diputació de València.

La Universitat de València organitza dotzeUniversitats Estacionals resultat de l’acord entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat i l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València:la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat d’Estiu del Racó d’Ademús (UVRA), la Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms(UVAO), la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l’Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d’Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO) i la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA).

Altres Notícies