El professor Antonio Lazcano explicarà les actualitzacions sobre l’evolució cel·lular dilluns al Campus de Burjassot

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 23 d’octubre de 2022
 
Antonio Lazcano.

Antonio Lazcano, professor i investigador de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), parlarà sobre l’evolució nuclear el pròxim dilluns 24 d’octubre a la sala Charles Darwin del Campus de Burjassot de la Universitat de València (UV), a les 12 hores. La conferència està organitzada per la Facultat de Ciències Biològiques, l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UV i és oberta al públic.

Lazcano impartirà la conferència “Endosimbiosi i evolució cel·lular: l’origen del nucli” per comentar les actualitzacions de la investigació sobre l’origen del nucli cel·lular que està portant en col·laboració amb Juli Peretó, catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UV i investigador de l’I2SysBio, centre mixt de la UV i del CSIC. Aquesta investigació parteix de la teoria de la científica Lynn Margulis, que va donar protagonisme evolutiu a la cooperació entre espècies.

El científic, membre del Col·legi Nacional de Mèxic, catedràtic de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), a més de doctor honoris causa per la Universitat de València, ha aconseguit ser l’únic llatinoamericà que ha presidit la Societat Internacional per a l’Estudi de l’Origen de la Vida (ISSOL) dues vegades consecutives. A més, ha publicat 200 articles i capítols a revistes sobre ciència per al públic general i ha escrit alguns llibres com El Origen de la Vida (que es va convertir en un èxit de vendes amb la comercialització de més de 800.000 exemplars) o La Chispa de la Vida.

També ha format part de diferents consells assessors, entre ells els de la NASA i altres organitzacions internacionals. Així mateix, ha rebut la Medalla dels Fundadors de la Universitat de San Francisco de Quito (2005), el Premi Universitat Nacional en Investigació en Ciències Naturals de la UNAM (2007) i la Medalla Guillaume del College de France (2018), entre d’altres.

L’activitat compta amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT).

Imatges: