El professor Javier Calpe, premiat en la Nit de les Telecomunicacions Valencianes

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de juliol de 2019
 
Javier Calpe
Javier Calpe

Javier Calpe Maravilla, professor del Departament d'Enginyeria Electrònica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València ha sigut guardonat aquest dijous 11 de juliol amb el premi Teleco Honoris Causa en la Nit de les Telecomunicacions Valencianes.

Aquest premi té per objecte distingir a una personalitat en l'àmbit nacional que, sense tindre una Enginyeria de Telecomunicació, s'haja destacat en la seua trajectòria professional per la promoció d’aquesta disciplina.

El premi ha sigut entregat en l'acte de clausura de la jornada amb assistència del president de la Generalitat Ximo Puig, consellers i alts càrrecs de la Generalitat Valenciana i de les institucions acadèmiques, representants de col·legis professionals i d'empreses del sector de les Telecomunicacions.

Javier Calpe Maravilla és doctor en Ciències Físiques per la Universitat de València (1993), premi extraordinari de llicenciatura, professor de la Universitat i forma part del Grup de Processament Digital de Senyals (GPDS).

Ha sigut director del Departament d'Enginyeria Electrònica i investigador en 40 projectes amb empreses privades i 25 projectes amb finançament públic, la major part d'ells com a investigador principal.

La seua tasca de captació de talent ha propiciat que la multinacional Analog Devices Inc. (un dels majors fabricants de semiconductors a nivell mundial) haja seleccionat el Parc Científic de la Universitat de València com a lloc estratègic de creixement.