El professor Juan Carlos Colado, Premi Referent Científic 2022 de l'Associació Iberoamericana AIDEA

  • Gabinet de Premsa
  • 14 d’octubre de 2022
 
Juan Carlos Colado
Juan Carlos Colado

L'Associació Iberoamericana d'Educació Aquàtica, Especial i Hidroteràpia (AIDEA) ha atorgat el Premi de Referent Científic 2022 en l'àrea de “Condicionament Físic Aquàtic” al catedràtic de la Universitat de València Juan Calos Colado Sánchez.

El guardó li va ser atorgat al professor Colado el passat 4 d'octubre durant la celebració del IV Congrés Internacional d'Activitats Aquàtiques, organitzat per la Facultat d'Organització Esportiva de la Universitat Autònoma de Nuevo León i AIDEA i celebrat en Monterrey (Mèxic).

El ‘Referents AIDEA’ és un premi a nivell iberoamericà, que guardona a investigadores i investigadors en l'àmbit de les activitats aquàtiques i té com a propòsit distingir i premiar a aquelles persones que hagen realitzat una contribució notable al progrés i a la millora científica de les activitats aquàtiques en diferents entorns d'actuació.

Juan Carlos Colado Sánchez és catedràtic d'Educació Física i Esportiva de la Universitat de València. Director del Grup d'Investigació en Prevenció i Salut en l'Exercici Físic i l'Esport (PHES), i de la Unitat d'Investigació en Esport i Salut. És coordinador del Laboratori d'Activitat Física i Salut, i de la Unitat Docent de Salut i Qualitat de Vida. Va ser premi extraordinari de doctorat i va obtindre el guardó nacional al mèrit esportiu en l'àrea de la investigació, amb més de 100 articles publicats i de 250 participacions en congressos. Colado Sánchez és assessor científic i tècnic per a empreses internacionals líders en l'àmbit fisicoesportiu i de la salut. La seua producció científica està classificada entre les 15 millors d'Espanya en l'àrea de “Ciències de l'Esport” i la número 5 del món en l'àrea de “Exercici Aquàtic per a la Salut”. Ha sigut, a més, docent nacional i internacional durant 25 anys en formació de grau, postgrau i d'especialització professional en l'àmbit del condicionament físic amb especial aplicació a la millora de la qualitat de vida i les poblacions amb necessitats especials.