El professor Juan Carlos Siurana, nomenat vicepresident del Comité de Bioètica d’Espanya

  • Gabinet de Premsa
  • 17 d’octubre de 2022
 
Juan Carlos Siurana
Juan Carlos Siurana

El professor de Filosofia Moral de la Universitat de València Juan Carlos Siurana ha sigut nomenat vicepresident del Comité de Bioètica d’Espanya. El comité ha sigut renovat recentment i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha nomenat presidenta Leonor Ruíz Sicilia, psiquiatra de l’Hospital Verge de la Victòria de Màlaga, i vicepresident el professor Siurana.

El Comité de Bioètica d’Espanya és un òrgan consultiu sobre qüestions ètiques i socials de l’àmbit de la biomedicina i de les Ciències de la Salut. En aquesta renovació ha incorporat especialistes en Filosofia, Neurociència, Medicina Legal i Epidemiologia.

Tant Leonor Ruíz com Juan Carlos Siurana havien sigut proposats per als càrrecs, per unanimitat, per les persones integrants del Comité de Bioètica.

Juan Carlos Siurana Aparisi és doctor en Filosofia i professor de Filosofia Moral en el Departament de Filosofia de la Universitat de València on coordina el Programa de Doctorat Interuniversitari en Ètica i Democràcia.

És director del Grup d’Investigació en Bioètica de la Universitat de València; coordinador de la Xarxa Iberoamericana de Grups d’Investigació en Bioètica; i investigador de la Fundació ÉTNOR (per a l’ètica dels negocis i de les organitzacions). És investigador principal de projectes d’investigació sobre ètiques aplicades i organitzador de diversos congressos internacionals de Bioètica.

Ha sigut membre, entre altres, del Comité de Bioètica de la Comunitat Valenciana. Ha realitzat estades en la Universitat de Francfort, en el Hasting Center de Nova York o en la Universitat Georgetown en Washington DC, entre altres centres internacionals. A més, és autor de diversos llibres.