El programa internacional LASER Talks d’art i ciència debat la relació d’aquestes disciplines durant el doctorat

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 12 de gener de 2023
 
cartell laser talks

El projecte LASER Talks (Leonard Art Science Evening Rendezvous) de València està organitzat per la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb la Universitat de València i Las Naves. La trobada, sota el títol “Reptes interdisciplinaris en la fase predoctoral. Art i ciència en el doctorat” serà el divendres 13 de gener de 18 a 20 hores a Las Naves. Hi participaran l’arquitecta Amanda Ramón i l’artista Patricia Cadavid. L’activitat es tancarà amb la presentació de dues peces de les dues convidades.

En aquest acte, per al qual caldrà inscripció prèvia, s’organitza un debat amb dues investigadores en fases inicials, que conversaran sobre la rellevància de la interdisciplinarietat en la investigació, la unió que hi ha entre allò creatiu i allò tecnològic, i expressaran una mirada múltiple que entén la investigació com un projecte col·laboratiu.

El projecte LASER Talks València està impulsat des del Vicerectorat d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV, i està codirigit per un equip interdisciplinari encapçalat per Moisés Mañas, artista i professor de Belles Arts de la UPV i Guillermo Muñoz Matutano, investigador de l’Institut de Ciències dels Materials (IcMol) de la UV i membre de l’equip de l’associació “Piratas de la Ciencia”.

Amanda Ramón, graduada en arquitectura a la Universitat Politècnica de València, compta amb formació en noves tecnologies i metodologies per al modelatge digital d’edificis. Actualment, és doctoranda al laboratori “3D Visual Computing and Robotics” de la Universitat de Castella-la Manxa, i duu a terme la seua tesi en models tèrmics d’edificis realitzats de forma semiautomàtica. Realitza divulgació relacionada amb enginyeria i STEM en els àmbits de la moda i l’arquitectura en el seu projecte a YouTube “A Escala”, a més de ser integrant de la comunitat de divulgació cultural i científica “Scenio”.

Patricia Cadavid es va graduar en Belles Arts a la Universitat de Castella-la Manxa i té un Màster en Arts Visuals i Multimèdia (Universitat Politècnica de València) i un Màster en Art del programa Interface Cultures (Kunstuniversität Linz). El seu treball ha estat exposat a festivals com ArsElectronica (Àustria), ADAF (Grècia), la conferència NIME, i diversos espais als Estats Units, Xile, Mèxic, Espanya, Alemanya i Colòmbia.

L’activitat es clourà amb les presentacions de dues peces de les convidades. Amanda Ramón projectarà un vídeo del seu canal personal on enllaça arquitectura, tecnologia i moda, mentre que Patricia Cadavid, al seu torn, presentarà a la seua performance audiovisual «Khipu_electrónico», basada en la manipulació d’un instrument sonor experimental.

 

Enllaç: https://ir.uv.es/XKSm9M8

Imatges: