La programació d’arts escèniques de la Universitat de València s’endinsa en els universos 2.0
L’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València estrena dimecres, 18 d’octubre, la seua programació de tardor dedicada als diferents llenguatges escènics i els seus universos, seguint una línia de continuïtat amb la programació del semestre anterior.
4 de d’octubre de 2023
El programa arrancarà amb ‘Madame’, de la companyia CienfuegosDanza. La nova programació se succeirà des d’octubre a desembre, amb una dotzena d’espectacles que inclouen la Mostra de Teatre Universitari, un homenatge a l’astrònom valencià Jerónimo Muñoz o el cicle ‘Teatre de la Memòria’ d’Escalante
Totes les obres previstes en la programació es representaran a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau, a les 19 hores, i les entrades es poden reservar amb antelació a les botigues de La Tenda de la Universitat (La Nau i els tres campus UV) o en el web latenda.es/entrades.
A més, com ve sent habitual, els dimecres hi haurà un col·loqui postfunció amb la companyia de l’obra representada.
Amb ‘Madame’ la companyia CienfuegosDanza revisita la figura de Madame Warton i reflexiona sobre el cos femení, la feminitat en l’època victoriana o figures mítiques de la tradició occidentala partir del treball del grup d’investigació de la UV encapçalat per la responsable de l’Aula d’Arts Escèniques, Laura Monrós-Gaspar, i la coreografia de Yoshua Cienfuegos.
Del 23 d’octubre al 3 de novembre tindrà lloc la XXVI Mostra de Teatre Universitari, que posarà sobre l’escenari tres espectacles. Enguany la Mostra s’inaugurarà amb ‘De bèsties i bestioles’, proposta d’ASSAIG-Grup de Teatre de la Universitat de València, amb muntatge de Sara Acàmer i Pep Sanchis, on els protagonistes són animals que parlen i expliquen les seues experiències, pors i esperances. L’obra es representarà els dies 23, 24 i 25 d’octubre.
Dilluns 30 i dimarts 31 el Grup de Dansa de la Universitat presenta ‘Supernova i companyia’ on, partint del descobriment històric d’una supernova fa 450 anys, recrea figures celestes i explora l’univers propi de cada persona, a través de la coreografia de Toni Aparisi. Aquest muntatge, “és l’homenatge que la Universitat de València fa a la figura de l’astrònom valencià Jerónimo Muñoz”, ha explicat la responsable de l’Aula d’Arts Escèniques, Laura Monrós-Gaspar.
‘Ellas…Nosotras’, que repassarà el llegat de tres grans creadores de renom internacional, posarà el punt final a l’edició d’enguany de la Mostra, també amb el Grup de Dansa de la Universitat i amb coreografia i direcció de Christinne Cloux,
Memòria i universos escènics
En novembre hi haurà espai per a cicles i diversitat temàtica i d’universos escènics. És el cas del ‘Cicle de memòria històrica’ del Teatre Escalante, amb el qual col·labora l’Aula de la UV, i que se celebrarà del 6 al 7 (escalantecentreteatral.dival.es).
La conscienciació sobre l’escalfament global i la crida d’atenció social arribaran amb ‘DALIAS. Planeta Tierra’ (dies 15 i 16). Amb aquesta obra els seus autors i directors, Sergio Sanchis i Carlos Lizac, proposen un recorregut a través de la música en directe, la dansa, el videomapatge i les veus en off que, amb l’ajuda de l’espectador, convertiran aquest espectacle en una experiència interactiva.
Així mateix, amb ‘Desdémona’ (dies 22 i 23) es recupera el clàssic d’Otelo a través de l’adaptació -que també dirigeixen- de Claudio Hochman i Cecilia Silva, per a abordar un drama molt actual malgrat la distància de quatre segles.
Abans de finalitzar el mes, es revisionaran ‘Los días felices’ de Samuel Beckett a partir de la peça creada i diriga per David Torres.
Els dies 13 i 14 de desembre María Andrés posarà en escena l’obra ‘Límits’, amb dramatúrgia de Pablo Blasco.
Clourà la programació de tardor, els dies 20 i 21 de desembre, l’alumnat de l’Aula d’Arts Escèniques UV ambla lectura dramatitzada de l’obra de José Sanchis ‘Furor matemático’, sota la direcció de Jorge Picó i Eva Zapico.