El pròxim 03 de maig comença la nova temporada de la sèrie «Univers Sostenible» en La 2, de TVE, dins del programa «L'Aventura del Saber».

  • Taller d'Audiovisuals
  • 19 d’abril de 2023
 
Imatge Universo Sostenible

Els 9 capítols que composen aquesta sisena temporada coproduïda per Crue Universidades Españolas també podran veure's en les plataformes web de les 26 universitats participants i al seu torn coproductores.

Els temes d'aquesta nova etapa seran les cèl·lules mare, el canvi climàtic, les malalties neurodegeneratives, els efectes de la desforestació en la biodiversitat, les tecnologies 5G, l'impacte del sucre en la salut, les erupcions volcàniques, la intel·ligència dels ocells, la vegetació en la qualitat de les aigües i la posidònia oceànica.

Igual que en les anteriors edicions, diferents persones de la comunitat científica explicaran de manera senzilla les claus dels avanços en els projectes d'investigació relacionats amb els progressos tecnològics que tindran un impacte important en un futur pròxim.

El programa «L'Aventura del Saber» cerca aprofundir en la transmissió a la ciutadania d'un coneixement rigorós de la realitat perquè aquesta siga més crítica i responsable en les seues decisions. D'altra banda, aquest nou projecte transmèdia permetrà també conéixer la reacció de la ciutadania davant els projectes científics presentats.

Universitats participants
El projecte Univers Sostenible és el resultat d'una coproducció dels serveis d'audiovisuals i les unitats de comunicació científica de 29 universitats pertanyents a Crue Universidades Españolas: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universidad de Cantabria, Universidad de Castilla-La Mancha, Universidad Católica San Antonio de Murcia (UCAM), Universidad de Córdoba, Universidad a Distancia de Madrid (UDIMA), Universidad de Extremadura, Universidad de Granada, Universitat de les Illes Balears, Universidad de la Laguna, Universidad de León, Universidad de Málaga, Universidad Miguel Hernández de Elche, Universidad de Murcia, Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), Universidad Nebrija, Universidad Politécnica de Cartagena, Universidad Politécnica de Madrid, Universitat Politècnica de València, Universidad de Salamanca, Universidade de Santiago de Compostela, Universidad de Sevilla, Universitat de València, Universidad de Valladolid i Universidade de Vigo.

La iniciativa està sent coordinada pel Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València, que ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i realitzat la seua producció executiva.

Les emissions per TVE i la seua difusió a través de les multiplataformes universitàries començaran a partir del 3 de maig de manera setmanal.