Els rànquings com a via de millora de les universitats espanyoles, en una jornada a l’Adeit

  • Fundació Universitat-Empresa
  • 23 de novembre de 2017
 
Imagen de la noticia

‘Els rànquings com a instruments per a la millora i la direcció estratègica de les universitats’. Aquest és el títol d’un dels seminaris de la jornada organitzada per la Fundació BBVA i l’Ivie que se celebrarà a l’Adeit aquest divendres 24 de novembre. “La presència continuada d’aquests rànquings en la vida de les universitats espanyoles justifica una reflexió en profunditat sobre què és el que aporten, quins són els seus àmbits de millora i què poden oferir com a instruments per a la direcció estratègica de les institucions”, expliquen els organitzadors.

Aquest seminari pretén contribuir a enriquir la reflexió sobre els resultats de les activitats universitàries a Espanya a través d’informació i anàlisi per a mesurar el seu acompliment, tenint en compte els ensenyaments derivats d’experiències i pràctiques, i reflexionant sobre el paper que juguen els rànquings a l’hora de millorar la capacitat del sistema universitari actual, per a respondre així a les demandes de la societat del coneixement i d’un model productiu que necessita basar-se cada vegada més en l’aprofitament del capital humà.

El seminari inclou el programa de treball que desenvolupen la Fundació BBVA i l’Ivie en aquest àmbit, el resultat més visible del qual és l’elaboració des de fa cinc anys d’U-Ranking, que també ha generat diverses monografies sobre el funcionament i la trajectòria del sistema universitari espanyol.

En aquesta jornada participaran experts d’universitats de tota Espanya com ara la Universitat de València, la Politècnica de València, la de Girona, la de Vigo i la de Granada, qque també debatran sobre el seguiment i la gestió de l’empleabilitat dels titulats a través d’una anàlisi realitzada sobre les diferències entre universitats i les seues causes. El seminari està dirigit a responsables de l’estratègia, la programació i el funcionament de les institucions universitàries i les polítiques d’educació superior –públiques i privades–, així com a persones interessades en les activitats universitàries i els processos d’inserció laboral, els analistes de polítiques educatives, professorat i mitjans de comunicació.

Més informació i inscripció en: Seminari Fundació BBVA – Ivie